Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice in utrinki


 

 


Zeliščarski izlet v v Olimje
19. 9. 2022

Zeliščarski izlet v v Olimje

V ponedeljek, 19.9.2022, smo se člani zeliščarske skupine odpravili na izlet skozi Podčetrtek v Olimje. Tam smo si ogledali najstarejšo lekarno in samostan ter se sprehodili po zeliščnem vrtu. Pater Franci nam je predstavil zgodovino samostana in različne čajne mešanice, ki jih v samostanu pripravljajo. V neposredni bližini samostana se nahaja tudi čokoladnica, ki smo jo obiskali tudi mi. Lastnica nam je predstavila postopke izdelave čokolade in različnih pralin ter nas pogostila s sladkim presenečenjem.
Preberi več
Letovanje v Fiesi
19. 8. 2022

Letovanje v Fiesi

Letovanje v Fiesi V tednu od 15. do 19.8.2022 smo bili na poletnem letovanju na morju, v FIESI. Preživeli smo prijetne morske dni, se kopali v prijetno topli vodi in se naužili sladoleda. Ob večerih smo se družili ob kitari in se igrali družabne igre. Sprehodili smo se tudi do Pirana in si ogledali Izolo. Lepo je bilo. Naslednje leto gremo spet.
Preberi več
25. 7. 2022

OBVESTILO - 25.7.2022

Spoštovani! Vse obiskovalce in zaposlene obveščamo, da je NIJZ dne, 22.07.2022, izdal nova priporočila za obvladovanje širjenja okužb s SARS-CoV-2. Za vse, ki stopajo v socialno varstveni zavod Dom Nine Pokorn Grmovje, je nujna uporaba zaščitne maske tipa IIR ali tipa FFP/N95. Uporaba maske je znak skrbi zase in za skupnost. V notranjih prostorih Doma ostaja omejitev obiskov na največ 2 zdrava obiskovalca sočasno. Vedno smo veseli vašega obiska, vendar vas prosimo, da na obisk k stanovalcem prihajate samo, če ste zdravi. S spoštovanjem, dr. Tomaž Lenart, direktor
Preberi več
Koncert - Glasba gre v svet
22. 7. 2022

Koncert - Glasba gre v svet

V petek smo v naši hiši gostili mlade akademske glasbenike, ki so v okviru projekta Glasba gre v svet, izvajali znana klasična dela Beethovna in drugih svetovnih skladateljev. Njihov namen je bil kvalitetno klasično glasbo približali publiki, ki ponavadi z njo ni v stiku. Poleg tega pa projekt mladim glasbenim talentom omogoča sodelovanje z uveljavljenim mentorjem. Glasbeniki so se predstavili z godali in nas sredi vročega poletnega popoldneva začarali ter v mislih odpeljali na glasbeno popotovanje.
Preberi več
Medgeneracijsko srečanje - TOMBOLA
23. 6. 2022

Medgeneracijsko srečanje - TOMBOLA

Medgeneracijska druženja so izredno pomembna, saj spodbujajo k izmenjavi izkušenj in spoznanj, hkrati pa predstavljajo dobrobit v smislu kvalitetnejšega preživljanja prostega časa, lajšanja osamljenosti in krepitvi splošnega psihičnega blagostanja. Na domskem igrišču je potekala igra TOMBOLA, kjer so se stanovalcem pridružili tudi učenci POŠ Trje.
Preberi več
POZDRAV POLETJU 2022
22. 6. 2022

POZDRAV POLETJU 2022

V našem domu vsako leto na prav poseben način obeležimo najdaljši dan v letu in pozdravimo sonce s prireditvijo Pozdrav poletju. V prvem delu prireditve smo, v spomin na državni praznik DAN DRŽAVNOSTI, pripravili kratek kulturni program, kjer so se stanovalci predstavili s prispevki, pesmijo in poezijo. Nato so sledile vodne igre ter piknik in zabava na prostem.
Preberi več
KOLESARSKA DIRKA PO SLOVENIJI
17. 6. 2022

KOLESARSKA DIRKA PO SLOVENIJI

Na kolesarski Dirki po Sloveniji se je 3., najkrajša etapa, začela v Žalcu. Tja smo se odpravili tudi mi. Odeli smo se v zelene barve in z zastavami spodbujali kolesarje iz vsega sveta, ki so se zbrali na startu in se pred našimi očmi pognali na 144 km dolgo pot. Navijali smo, se veselili in se v športnem duhu sprehodili tudi mimo kolesarskih old timerjev, ki so simbolično otvorili dirko, z več kot sto let starimi kolesi. Kot se za poletno vreme spodobi, nas je sonce božalo s svojimi žarki, zato je bila sladka ohladitev s sladoledom zelo dobrodošla. Ole, ole, ole… GRMOVJE GRE. Dajmo naši kolesarji. Grmovje navija za vas.
Preberi več
Bralna urica pod kozolcem
15. 6. 2022

Bralna urica pod kozolcem

V letu 2022 smo v Domu Nine Pokorn Grmovje, obudili sodelovanje z Medobčinsko knjižnico Žalec obliki bralnih uric, ki jih v našem domu izvaja knjižničarka Nina Trbovšek. Predem se odpravimo na poletne počitnice, ko bomo imeli tudi s skupinskim branjem malo pavze, smo pripravili zaključno srečanje s poslušanjem zelo zanimive pravljice v rimah, z naslovom: Mihec prepluje cel planet. Najprej je zadišalo po pravljici, potem pa še po kavici. Sledilo je še sladko presenečenje za naše brbončice. Sredi vročega dopoldneva smo se ohladili s slastnim sladoledom in se poveselili s pesmijo. Radi imamo takšna srečanja, kjer spregovori srce in zapoje duša. Biti zopet drug z drugim in drug ob drugem dela čudeže.
Preberi več
Prostovoljec Jaka Jazbec na obisku
13. 6. 2022

Prostovoljec Jaka Jazbec na obisku

"Na rami harmonika, v ustih pesem, pred mano pa srečni ljudje!" Da je harmonika najboljše zdravilo, je dokazal 10 letni prostovoljec Jaka Jazbec, ki nas je obiskal v domu in nas skozi ves dan osrečeval s harmoniko in puščal nepozabne pečate v srcih naših stanovalcev. Raztegnil je meh in na ustna privabil smeh. Obiskal je vse enote doma in širil dobro voljo in ljudsko pesem. Naši stanovalci so ga z veseljem sprejeli, z njim zapeli in poklepetali. Tovrstnih obiskom smo zelo naklonjeni in si jih v prihodnje želimo še več.
Preberi več
FESTIVAL  IGRAJ SE Z MANO
26. 5. 2022

FESTIVAL IGRAJ SE Z MANO

Udeležili smo se mednarodnega festivala »Igraj se z mano«, ki se je odvijal na Kongresnem trgu v Ljubljani. Na dogodku je sodelovala tudi naša stanovalka, Vesna, ki je odpela čudovito uspešnico skupine ABBA – I have a dream. Festival uresničuje vključevanje vseh ljudi, ne glede na različnost in želi pokazati, da je vsak človek enako pomemben.
Preberi več