Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice in utrinki


 

 


Nastop otroške folklorne skupine  1. OŠ ŽALEC
14. 6. 2023

Nastop otroške folklorne skupine 1. OŠ ŽALEC

Ljudska pesem in ples - medgeneracijsko druženje z otroki 1. OŠ Žalec in stanovalci DNPG. Sredi lepega, prijetno toplega dopoldneva smo se odpravili v naš Dnevno varstveni center Žalec, kjer so se nam pridružili učenci 1. OŠ Žalec in nam z ljudsko pesmijo in plesom polepšali naš dopoldan. Skupaj z njimi smo se odpravili v preteklost, ko je še živela ljudska pesem... Hvala učencem in mentoricam, da so nas obiskali ter pričarali radost in veselje. ☀️
Preberi več
Festival IGRAJ SE Z MANO 2023
1. 6. 2023

Festival IGRAJ SE Z MANO 2023

V četrtek 1. junija, smo se v Ljubljani udeležili Mednarodnega festivala Igraj se z mano. ☀️ Festival spodbuja inkluzijo oseb s posebnimi potrebami in podpira drugačnost… 🍀 Naša stanovalka Vesna Benda, je s pesmijo zastopala naše, grmovske vrste. Preživeli smo prijetno, skoraj poletno dopoldne na Kongresnem trgu, kjer so poleg kulturnega programa na velikem odru, potekale tudi številne delavnice… 🤗
Preberi več
Parada učenja 2023
24. 5. 2023

Parada učenja 2023

V sredo, 24.5. smo se v okviru Tednov vseživljenjskega učenja udeležili Parade učenja, ki jo vsako leto organizira Ljudska univerza UPI Žalec. Tudi letos smo se udeleženci zbrali na pokriti žalski tržnici, kjer je bilo vzdušje, kljub dežju, veselo in prijetno.
Preberi več
Izlet na Brezje 2023
18. 5. 2023

Izlet na Brezje 2023

V četrtek, 18.5.2023, smo se odpravili na izlet na Brezje. Obiskali smo Baziliko Marije Pomagaj in se udeležili svete maše. V bližnji restavraciji smo napolnili moči z odličnim kosilom in nato krenili še proti Radovljici. Ogledali smo si Glavni trg in si pred Linhartovo hišo privoščili sladoled in kavico. Domov smo se vrnili v poznih popoldanskih urah in z novimi lepimi spomini na poln dan, ki smo ga preživeli na gorenjskem.
Preberi več
Koncert TRIO ADIJO
17. 5. 2023

Koncert TRIO ADIJO

V sredo, 17.5.2023, smo se prepustili melodijam raznolikih pesmi, ki so zazvenele z odra našega doma. Za glasbeno doživetje so ponovno poskrbeli člani skupine TRIO ADIJO v zasedbi prostovoljca Franca Podbrežnika ter Monike Doberšek in Brine Bogataj. Vsem znane zimzelene melodije očarajo s svojimi poetičnimi besedili, določeni stanovalci pa so v poskočnih ritmih tudi zaplesali.
Preberi več
Nastop DUO MIDVA
18. 4. 2023

Nastop DUO MIDVA

V našem domu sta nastopila DUO MIDVA, Martin in IRENA, ki sta s svojim petjem in glasbenih ustvarjanjem našim stanovalcem popestrila popoldne. Med nas sta prinesla koš energije in veselja, stanovalcem so zaigrala srca ob ritmu harmonike in narodnozabavne glasbe. Skupaj s stanovalci sta zapela, zaigrala in tudi zaplesala nekaj starih uspešnic. Iskreno se jima zahvaljujemo za ustvarjeno dobro vzdušje, pozitivno energijo in nastop.
Preberi več
DAN ZA SPReMeMBe    15.APRIL, 2023
15. 4. 2023

DAN ZA SPReMeMBe 15.APRIL, 2023

V soboto, 15.4.2023, je bil drugačen dan, t. i. "Dan za spremembe", v sklopu vseslovenske prostovoljske akcije, ki jo organizira Slovenska filantropija v sodelovanju z različnimi akterji. Z namenom prostovoljskega prispevka k soustvarjanju skupnosti smo se povezali s Hišo Sadeži družbe Žalec, društvom Most Žalec, Koronarnim klubom Žalec, Društvom prijateljev mladine Žalec in Centrom za krepitev zdravja Žalec . V Dnevno varstvenem centru Žalec smo pripravili srečanje, kjer smo krepili medsebojne odnose, spodbujali udeležence k aktivnemu pristopu v lokalni skupnosti, širili spoštovanje in prispevali k sodelovanju različnih društev in organizacij. ZA(ČUTIMO) DOBRO je bila rdeča nit našega druženja in povezovanja. Bilo je lepo, veselimo se naslednjega dneva za spremembe.
Preberi več
OBVESTILO 13.4 2023
14. 4. 2023

OBVESTILO 13.4 2023

Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev Doma Nine Pokorn Grmovje! Obveščamo vas, da smo prejeli obvestilo s strani Ministrstva za zdravje o prenehanju veljavnosti Odredbe o začasnih ukrepih na področju organizacije in opravljanja zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19. Spodbuja se čim višja stopnja normalizacije življenja in uporaba zaščitne maske ni več potrebna. Ob prihodu na obisk, pa vas še vedno prosimo, da se oglasite na recepcijo in vpišete v knjigo obiskov. Veselimo se vašega obiska in vas lepo pozdravljamo! S spoštovanjem, dr. Tomaž Lenart, direktor
Preberi več
~Velikonočno voščilo~
6. 4. 2023

~Velikonočno voščilo~

Velika noč - praznik veselja, upanja in življenja! Naj bo odeta v mir in trenutke, ki krepijo naše medsebojno zaupanje, življenjski pogum in vero v prihodnost! Obilo blagoslova v teh prazničnih dneh, vam želi, dr. Tomaž Lenart s sodelavci.
Preberi več
Medgeneracijsko srečanje z učenci POŠ Trje
5. 4. 2023

Medgeneracijsko srečanje z učenci POŠ Trje

Medgeneracijska srečanja so v našem domu izredno lepo sprejeta in otroci iz POŠ Trje, ki smo jih gostili tokrat, so v našo hišo prinesli veliko veselja, smeha in otroške vedrine. Skupaj smo razvijali svoje ročne spretnosti in kreativnost, izdelovali smo velikonočne zajčke...
Preberi več