Show menu

Novice in utrinki

 

Spoštovani svojci, prijatelji in znanci!

 

Utrip v Domu poteka sedaj že po ustaljenih tirih. Stanovalci se počutijo dobro in  veliko časa preživijo zunaj na zraku.

Vsi zaposleni se trudimo za dosledno spoštovanje ukrepov. Tudi vas dragi svojci, prijatelji in znanci ponovno prosimo, da ste dolžni upoštevati splošna navodila ravnanja za preprečevanje širjenja okužbe  (razkuževanje, higiena kašlja, ustrezna razdalja,…) in morate v času obiska in gibanja na območju Doma obvezno nositi svojo zaščitno obrazno masko. V primeru neupoštevanja navodil, v prihodnje obiskov, žal ne bo mogoče izvesti.

Vsem, ki dosledno spoštujete ukrepe, se še posebej lepo zahvaljujemo in si prav z vsemi, želimo dobrega sodelovanja tudi v prihodnje!

 

 

 

                                                                                      

S spoštovanjem,

Tomaž Lenart, direktor

 

23. 12. 2022

Vse dobro v prihajajočem letu!

Vse dobro v prihajajočem letu!
Preberi več
23. 12. 2022

Obisk Božička!

Božiček je tudi letos v spremstvu pevskega zbora zaposlenih obiskal in obdaril stanovalce našega doma, DVC Žalec ter bivalne enote. S srčnimi željami ter spodbudnimi besedami je zvabil nasmeh na lica naših stanovalcev.
Preberi več
23. 12. 2022

Svečano kosilo DVC Žalec

V petek, 23.12.2022, je v DVC Žalec potekalo posebno svečano kosilo za naše uporabnike. Naša prostovoljca, ga. Stanka in g. Janez pa sta poskrbela za prijetno, s petjem obarvano vzdušje.
Preberi več
21. 12. 2022

Ogled drsalne revije

Stanovalci so si v sredo, 21.12.2022, ogledali posebno predstavo na ledu, ki so jo pripravili člani Drsalnega kluba Celje. Predstava jih je ponesla v svet najrazličnejših risanih in filmskih junakov: Harry Potter, Kekec, Čarovnik iz Oza in najlepše princeske – na koncu pa je vse pozdravil še božiček. Čudovita in edinstvena izkušnja v teh prazničnih decembrskih dneh.
Preberi več
20. 12. 2022

Obisk otroškega pevskega zbora

Torek, 20.12.2022, je bil za nas prav posebno doživetje, saj nas je obiskal otroški pevski zbor iz POŠ Trje. Njihov pesemski repertoar je zelo pester - prava božična glasbena poslastica. Vsi smo zelo uživali in prepevali skupaj z njimi.
Preberi več
15. 12. 2022

Daruj, razveseljuj!

Z namenom povezovanja institucij z zunanjim okoljem, so v okviru projekta »Daruj, razveseljuj« podiplomske študentke Socialne pedagogike organizirale dogodek namenjen druženju, povezovanju, ustvarjanju in spoznavanju ter popestritvi decembrskega časa. Na dogodku so skupaj s stanovalci izvedli različne delavnice in si nato ogledali še imitacijo Helene Blagne. Na tem mestu se želimo posebej zahvaliti študentkam in prostovoljcem, ki so izpeljali projekt pri nas ter vsem, ki so darovali sestavine in darila za naše stanovalce.
Preberi več
14. 12. 2022

Grmovski TRIO

V sredo, 14.12.2022, smo v večernih urah uživali v posebnem prazničnem koncertu s skupino Grmovski trio, katere člani so: naš dragi prijatelj Grmovja, Franci Podbrežnik in krasni božični spremljevalki, Monika Doberšek ter Brina Bogataj. Zvenele so melodije najbolj znanih božičnih klasik kot tudi novejše priredbe in skladbe.
Preberi več
1. 12. 2022

Slavnostna večerja 2022

Po nekajletnem premoru smo letos ponovno pripravili slavnostno večerjo za naše stanovalce. Težko pričakovani dogodek v naši hiši, predstavlja otvoritev veselega decembrskega dogajanja na Grmovju. Slavnostni prižig luči in božično novoletna dekoracija, sta ob kulinaričnih specialitetah in vrhunski postrežbi, pričarala slavnostno večerjo malo drugače. Zavrteli smo se ob glasbeni spremljavi naših zaposlenih in stanovalcev. Za piko na i so poskrbeli naši odlični kuharji, ki so razvajali naše brbončice in nas pocartali z domačo kremno rezino. Preživeli smo nepozaben večer in z navdušenjem vstopili v veseli december.
Preberi več
25. 11. 2022

Bralna urica s knjižničarko

Bralna urica v mesecu novembru je bila malce drugačna. Obiskala nas je knjižničarka iz Medobčinske knjižnice Žalec v spremstvu prijazne maskote čebelice. Medobčinska knjižnica Žalec v okviru projekta Čebela bere med, svoje uporabnike ozavešča o pomenu čebel za obstoj biotske raznolikosti. Na bralni urici smo se veliko naučili o kranjski sivki, edini avtohtoni vrsti čebele pri nas, spoznali smo pomen čebele in drugih opraševalcev za obstoj človeka. Se posladkali z različnimi vrstami medu in ob koncu našega druženja celo zaplesali s čebelo.
Preberi več
24. 11. 2022

Nastop folklorne skupine Blagovna

Na četrtkovo popoldne so nas s svojim obiskom in nastopom razveselili člani folklorne skupine Blagovna iz Blagovne pri Šentjurju. Naši stanovalci zelo radi spremljajo plesne nastope različnih folklornih skupin, z muzikanti zapojejo in s plesalci zaplešejo. Tudi tokrat je bilo tako, plesno in pevsko obarvano. Veseli smo ljudske glasbe in ubranih plesnih korakov ...
Preberi več