Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice in utrinki


 

 


Medgeneracijski tabor 2023
16. 10. 2023

Medgeneracijski tabor 2023

Letos smo v Domu Nine Pokorn že drugo leto zapored organizirali medgeneracijski tabor v Rogašovcih. K sodelovanju smo povabili naše stanovalce, uporabnike dnevnega varstva iz Žalca in otroke zaposlenih na Grmovju. Tudi letos smo se odpravili na Goričko, natančneje na turistično kmetijo Čebelji gradič, kjer so nas že lani prijazno sprejeli, zato smo se letos ponovno odpravili ravno k njim. Jesen nas je obdarila s prelepim, toplim vremenom. Odpravili smo se tudi na izlet v mesto Grad, kjer smo obiskali doživljajski park Vulkanijo in se poučili o nekoč delujočem vulkanu na Goričkem. Ogledali smo si grad GRAD, ki slovi kot največji grad na Slovenskem, saj ima kar 365 sob. Preživeli smo prijetne dni v duhu medsebojnega povezovanja in medgeneracijskega sodelovanja. Na kmetiji smo spoznavali stara kmečka opravila, ličkali koruzo, nabirali in pekli kostanj, hranili in božali različne živali. Sprehodili smo se do bližnjega čebelnjaka, kje smo podrobno spoznali življenje čebel v panju, si ogledali matico in trote ter pokusili več različnih vrst medu.
Preberi več
2. GRMOVSKA ENOLONČNICA - Svetovni dan duševnega zdravja
10. 10. 2023

2. GRMOVSKA ENOLONČNICA - Svetovni dan duševnega zdravja

V Domu Nine Pokorn Grmovje smo v okviru Svetovnega dneva duševnega zdravja priredili kuhanje tradicionalne GRMOVSKE ENOLONČNICE in pripravili kulturni program. Našemu povabilu so se odzvali iz bližnje in daljne okolice ter se pomerili v kuhanju. Strokovna komisija je vse jedi ocenila in izbrala zmagovalno, ki se bo v Domu Nine Pokorn (po njihovem receptu) kuhala vse do naslednje Grmovske enolončnice! Dopoldne smo zaključili v prijetnem vzdušju in stkali močne vezi ter si obljubili, da se naslednje leto ponovno srečamo.
Preberi več
Srečanje s svojci 2023
23. 9. 2023

Srečanje s svojci 2023

V soboto, 23.9.2023, smo se zbrali v našem domu ob prijetnem druženju s svojci, prijatelji naših stanovalcev. Obiskala nas je glasbena skupina Veseli Pruhovčani, ki so z igranjem ljudskih inštrumentov in ljudskimi napevi popestrili naše druženje. Skupaj smo ustvarili sproščeno in domače vzdušje!
Preberi več
Obisk gasilcev iz Gasilske zveze Žalec
15. 9. 2023

Obisk gasilcev iz Gasilske zveze Žalec

V petek, 15.9.2023, so nas v Domu Nine Pokorn Grmovje obiskali gasilci iz Gasilske zveze Žalec, natančneje iz Prostovoljnega gasilskega društva Velika Pirešica. K nam so se oglasili z namenom, da predstavijo delo gasilske zveze Žalec in nas povabijo k sodelovanju na velikem dogodku, ki ga pripravljajo v mesecu oktobru. Gasilska zveza Žalec s ponosom in vso odgovornostjo organizira XVIII. Kongres Gasilske zveze Slovenije, ki bo potekal v naši občini Žalec, 6. in 7. oktobra 2023. V okviru tega kongresa potekajo različni spremljevalni dogodki, kjer se gasilci predstavijo in promovirajo svoje prostovoljne aktivnosti. Z veseljem smo sprejeli njihovo ponudbo, jih povabili na druženje z nami. Na srečanju so predstavili potek kongresa ter za nas pripravili kratko izobraževalno delavnico z namenom preprečevanja požarov in požarne preventive. Veseli smo bili obiska gasilcev v paradnih oblekah, brez nezgod in ognja. Gorela pa so naša srca, saj smo jim hvaležni za junaško in nesebično delo, ki ga opravljajo... NA POMOČ!
Preberi več
Turnir v igranju šnopsa
14. 9. 2023

Turnir v igranju šnopsa

Danes smo v našem Domu organizirali turnir v igranju šnopsa. Med seboj so se pomerili stanovalci in zaposleni ter se borili za naslov prvaka. Vzdušje je bilo prijateljsko, vendar še vedno polno tekmovalnega duha, saj so najboljše čakale bogate nagrade.
Preberi več
Izlet v Vitanje in obisk Centra Noordung
13. 9. 2023

Izlet v Vitanje in obisk Centra Noordung

Odpravili smo se v Vitanje, kjer smo obiskali Center Noordung. Skozi voden ogled smo spoznali slovenskega astronavta Hermana Potočnika Noordunga, doživeli misterioznost vesolja in raziskali Luno, Mars ter ostale planete in bili izredno fascinirani nad kozmično razsežnostjo. Izlet smo zaključili ob slastni ledeni kavi in odlični družbi.
Preberi več
Izlet na Brezje za uporabnike Dnevno varstvenega centra Žalec
12. 9. 2023

Izlet na Brezje za uporabnike Dnevno varstvenega centra Žalec

Torek, 12. september je bil za uporabnike dnevno varstvenega centra Žalec prav poseben dan. Odšli smo na izlet na Brezje in se udeležili svete maše v Baziliki Marije Pomagaj. Po maši smo si privoščili kratek postanek ob kavici. Uživali smo v dobri družbi in čudovitem vremenu. Zelo smo bili zadovoljni, nasmejani in hvaležni za malo drugače preživet in obarvan dan.
Preberi več
Športne igre
8. 9. 2023

Športne igre

V četrtek, 7.9.2023, smo izkoristili topel in sončen dan, ter se na našem igrišču, s številnimi in zabavnimi športnimi igrami, poslovili od poletja. Stanovalci so se pomerili v različnih motoričnih spretnostih - tudi s kolesi smo se peljali! Ob dobri glasbi in v dobri družbi smo se vsi lepo zabavali in si popestrili dan.
Preberi več
Letovanje - Savudrija
12. 8. 2023

Letovanje - Savudrija

Vroči poletni dnevi so več kot primerni za kratek oddih na morju. Letos smo se na poletno letovanje odpravili v Savudrijo. Vsak dan smo se kopali v prijetno topli vodi, si privoščili sladoled in sadno kupo.
Preberi več
Kino večer
27. 7. 2023

Kino večer

V četrtek, 27.7.2023, smo izkoristili lepo, sončno vreme in si privoščili sedmo umetnost na prostem. Pod kozolcem smo stanovalcem pričarali pravo filmsko vzdušje in priredili poletni grmovski kino. Ogledali smo si slovensko mladinsko klasiko Sreča na vrvici… Kaj bi film brez popcorna? Dišalo je po sveže pokošeni travi in sveže pečenih kokicah…
Preberi več