Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice in utrinki


 

 


Izlet v Vitanje in obisk Centra Noordung
13. 9. 2023

Izlet v Vitanje in obisk Centra Noordung

Odpravili smo se v Vitanje, kjer smo obiskali Center Noordung. Skozi voden ogled smo spoznali slovenskega astronavta Hermana Potočnika Noordunga, doživeli misterioznost vesolja in raziskali Luno, Mars ter ostale planete in bili izredno fascinirani nad kozmično razsežnostjo. Izlet smo zaključili ob slastni ledeni kavi in odlični družbi.
Preberi več
Izlet na Brezje za uporabnike Dnevno varstvenega centra Žalec
12. 9. 2023

Izlet na Brezje za uporabnike Dnevno varstvenega centra Žalec

Torek, 12. september je bil za uporabnike dnevno varstvenega centra Žalec prav poseben dan. Odšli smo na izlet na Brezje in se udeležili svete maše v Baziliki Marije Pomagaj. Po maši smo si privoščili kratek postanek ob kavici. Uživali smo v dobri družbi in čudovitem vremenu. Zelo smo bili zadovoljni, nasmejani in hvaležni za malo drugače preživet in obarvan dan.
Preberi več
Športne igre
8. 9. 2023

Športne igre

V četrtek, 7.9.2023, smo izkoristili topel in sončen dan, ter se na našem igrišču, s številnimi in zabavnimi športnimi igrami, poslovili od poletja. Stanovalci so se pomerili v različnih motoričnih spretnostih - tudi s kolesi smo se peljali! Ob dobri glasbi in v dobri družbi smo se vsi lepo zabavali in si popestrili dan.
Preberi več
Letovanje - Savudrija
12. 8. 2023

Letovanje - Savudrija

Vroči poletni dnevi so več kot primerni za kratek oddih na morju. Letos smo se na poletno letovanje odpravili v Savudrijo. Vsak dan smo se kopali v prijetno topli vodi, si privoščili sladoled in sadno kupo.
Preberi več
Kino večer
27. 7. 2023

Kino večer

V četrtek, 27.7.2023, smo izkoristili lepo, sončno vreme in si privoščili sedmo umetnost na prostem. Pod kozolcem smo stanovalcem pričarali pravo filmsko vzdušje in priredili poletni grmovski kino. Ogledali smo si slovensko mladinsko klasiko Sreča na vrvici… Kaj bi film brez popcorna? Dišalo je po sveže pokošeni travi in sveže pečenih kokicah…
Preberi več
Glasba gre v svet
26. 7. 2023

Glasba gre v svet

V sredo, 26.7.2023, so nas v sklopu projekta Glasba gre v svet, že drugo leto zapored s svojim nastopom ter izjemno interpretacijo del skladatelja F. Schuberta, počastili glasbeniki Tim Skalar Demšar, Timotej Willewaldt, Petar Njegovan, Izak Hudnik ter mentor, Milan Hudnik. Namen izobraževalnega projekta, je predvsem približanje kvalitetne klasične glasbe različnim socialnim skupinam, ki navadno težje dostopajo do nje. Tako z brezplačnimi koncerti svojim poslušalcem pričarajo posebno koncertno izkušnjo. Tudi mi smo neizmerno uživali, izvajalcem pa se iz srca zahvaljujemo za enkratno glasbeno doživetje.
Preberi več
Simbioza med generacijami
10. 7. 2023

Simbioza med generacijami

V ponedeljek, 10.7.2023 so nas obiskali predstavniki Zavoda za medgeneracijsko sodelovanje SIMBIOZA Genesis, z namenom, da našim stanovalcem približajo uporabo informacijske tehnologije. K nam so se pripeljali z mobilno računalniško učilnico. Vsak sodelujoči je dobil svojo tablico v uporabo. Naučili smo se uporabljati brskalnik google, kalkulator in različne aplikacije za prosti čas in izobraževanje. Preživeli smo prijetno, izobraževalno dopoldne. Takšnih dogodkov se veselimo tudi v prihodnje in hvala Zavodu SIMBIOZA za povabilo k sodelovanju.
Preberi več
Koncert godbe veteranov Žalec
26. 6. 2023

Koncert godbe veteranov Žalec

V ponedeljek, 26. junija, so nas ob 10. obletnici delovanja, s svojim nastopom razveselili člani godbe veteranov Žalec (UTŽO Žalec), pod vodstvom mag. Marka Repnika. Uživali smo ob vsakem trenutku, ob vsakem zvoku in ob vsaki skladbi, ki nam je prinesla radost, zadovoljstvo in veselje.
Preberi več
Pozdrav poletju 2023
22. 6. 2023

Pozdrav poletju 2023

Končno smo dočakali poletje in visoke temperature z njim. Že tradicija je, da se veselimo poletnih dni in prihod poletnega solsticija nas spodbuja, da zaživimo polno, veselo in zadovoljno. Najdaljši dan v letu smo izkoristili za veseli dogodek - POZDRAV POLETJU. S številnimi vodnimi in miselnimi igrami na igrišču našega doma smo pričakali poletje…Skupine stanovalcev so se pomerile v različnih spretnostih. Vsi so se ob tem prijetno zabavali ter spoznavali simbole različnih evropskih držav. Ob koncu druženja so tekmovalci prejeli priznanja in hladen posladek…
Preberi več
Ogled kolesarske dirke po Sloveniji
15. 6. 2023

Ogled kolesarske dirke po Sloveniji

Slovenske ceste so v tem tednu zavzeli kolesarji in navijači, saj se je pričela 29. dirka po Sloveniji, največja kolesarska dirka pri nas, z močno mednarodno udeležbo. Odpravili smo se v Žalec, kjer so tudi naši stanovalci navijali na štartu druge etapne dirke po Sloveniji. Bilo je zelo veselo, zelo športno in glasno, saj smo se prelevili v bučne navijače z zastavami in piščalkami ter spodbujali vse kolesarje, ki so se zbrali na štartu.
Preberi več