Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice in utrinki


 

 


Bralna urica s knjižničarko
25. 11. 2022

Bralna urica s knjižničarko

Bralna urica v mesecu novembru je bila malce drugačna. Obiskala nas je knjižničarka iz Medobčinske knjižnice Žalec v spremstvu prijazne maskote čebelice. Medobčinska knjižnica Žalec v okviru projekta Čebela bere med, svoje uporabnike ozavešča o pomenu čebel za obstoj biotske raznolikosti. Na bralni urici smo se veliko naučili o kranjski sivki, edini avtohtoni vrsti čebele pri nas, spoznali smo pomen čebele in drugih opraševalcev za obstoj človeka. Se posladkali z različnimi vrstami medu in ob koncu našega druženja celo zaplesali s čebelo.
Preberi več
Nastop folklorne skupine Blagovna
24. 11. 2022

Nastop folklorne skupine Blagovna

Na četrtkovo popoldne so nas s svojim obiskom in nastopom razveselili člani folklorne skupine Blagovna iz Blagovne pri Šentjurju. Naši stanovalci zelo radi spremljajo plesne nastope različnih folklornih skupin, z muzikanti zapojejo in s plesalci zaplešejo. Tudi tokrat je bilo tako, plesno in pevsko obarvano. Veseli smo ljudske glasbe in ubranih plesnih korakov ...
Preberi več
Zaključek projekta FITKO
21. 11. 2022

Zaključek projekta FITKO

V ponedeljek, 21.11.2022, smo uspešno zaključili projekt FITKO, ki je trajal skupno 7 tednov - bolj natančno 47 dni s prazniki in vikendi skupaj. V projekt je bilo vključenih 18 stanovalcev, pod vodstvom domskega zdravnika, delovnih terapevtk in psihologinje. Tekom projekta so potekale tudi 3 pogovorne delavnice na temo čustev, stresa in samopodobe, 2 daljša pohoda in stalne individualne podporne obravnave. Ob zaključku smo se sprehodili ob Šmartinskem jezeru in se po podelitvi diplom podružili še ob kavi.
Preberi več
Ogled tekmovanja v umetnostnem drsanju
18. 11. 2022

Ogled tekmovanja v umetnostnem drsanju

S stanovalci smo se udeležili mednarodnega tekmovanja v umetnostnem drsanju Skate Celje, pri katerem je sodelovalo preko 300 tekmovalcev. Za nastopajoče so naši stanovalci z navdušenjem navijali ter se pred odhodom pogreli še ob toplem napitku.
Preberi več
Otvoritev Bivalne Enote 3
26. 10. 2022

Otvoritev Bivalne Enote 3

Stanovalci bivalne enote 3 so se preselili na novo lokacijo, v bivalno enoto IVANC, ki je prav tako umeščena v prijetnem, mirnem okolju Žalca. V ta namen je v sredo, 26.10.2022, potekala otvoritev bivalne enote, s slavnostnim prerezom traku in glasbenim kulturnim programom. Stanovalcem in zaposlenim želimo prijetno bivanje v novem domu.
Preberi več
Kostanjev piknik
20. 10. 2022

Kostanjev piknik

Letošnja jesen nas je obdarila s toplimi jesenskimi barvami in z obilico sončnih dni, ki smo jih izkoristili za nabiranje kostanja in drugih gozdnih sadežev. Kostanja je letos res v izobilju, zato smo naše košare v gozdu hitro napolnili. Na lepo, sončno dopoldne smo priredili kostanjev piknik s pečenim in kuhanim kostanjem, za posladek pa so zadišala še pečena jabolka. MMMM, same jesenske dobrote sredi prečudovite barvite jeseni.
Preberi več
Medgeneracijski tabor  - Rogašovci
14. 10. 2022

Medgeneracijski tabor - Rogašovci

Letos smo se v Domu Nine Pokorn odločili, da po dolgih letih zopet organiziramo medgeneracijski tabor. K sodelovanju smo povabili naše stanovalce, uporabnike dnevnega varstva iz Žalca in otroke zaposlenih na Grmovju. Odpravili smo se v Rogašovce, na turistično kmetijo Čebelji gradič. Preživeli smo prijetne tri dni v duhu medsebojnega povezovanja in medgeneracijskega sodelovanja. Na kmetiji smo spoznavali stara kmečka opravila, hranili in božali različne živali, prepevali pesmi, plesali, telovadili in se zabavali na svežem, mehkem zraku, sredi Goričkega. Tabor smo zaključili polni prijetnih vtisov in novih izkušenj ter se razšli v želji, da se naslednje leto zopet odpravimo v kakšen zanimiv kotiček Slovenije in skupaj nadgrajujemo naše medgeneracijsko raziskovanje.
Preberi več
GLASBENI VEČER 2022
12. 10. 2022

GLASBENI VEČER 2022

V sredo, 12. 10. smo v naših prostorih gostili posebne glasbene goste, ki so nam ponudili veliko čarobne glasbe. Že tradicionalni GLASBENI VEČER 2022, je bil odet v tančico ljubezni in romantike. Kot prva sta se nam predstavila zakonca Franjo in Marina OSET, v nadaljevanju sta nas z nežnim glasom in zvoki kitare razvajala še Ana Golavšek in Jernej Luzar, vse skupaj pa je z interpretacijo čudovite poezije povezal prijatelj Grmovja, glasbenik, komik in moderator, naš Franci Podbrežnik. Ta večer sta nas združevali pesem in poezija, medtem ko so vtisi, čustveno nabitega glasbenega večera pri naših stanovalcih, odmevali še več dni… Glasba nas povezuje, z glasbo premagujemo marsikatero človeško stisko, glasba nas bogati ter pomirja...
Preberi več
1. GRMOVSKA ENOLONČNICA
10. 10. 2022

1. GRMOVSKA ENOLONČNICA

V Domu Nine Pokorn smo svetovni dan duševnega zdravja, 10.10.2022, obeležili z izvedbo tekmovanja v kuhanju 1. Grmovske enolončnice. Stanovalce in zaposlene Doma Nine Pokorn ter tudi okoliška društva iz lokalne skupnosti, smo povabili k sodelovanju, da oblikujejo ekipe in se pomerijo v kuhanju enolončnice. Na tekmovanje, v kuhanju enolončnice, so se je prijavile štiri mešane ekipe, v katerih so sodelovali zaposleni skupaj s stanovalci in predstavniki različnih društev iz lokalne skupnosti. Ob koncu kuhanja je zasedla tričlanska komisija, ki je določila zmagovalno enolončnico, ki so jo skuhali predstavniki DU Pirešica. Prejeli so prehodni pokal Grmovska enolončnica. Skuhali so res odlično enolončnico, za kar jim čestitamo. Tekmovanje in druženje je potekalo na igrišču našega doma, kjer je poleg kuhanja enolončnic potekal tudi kulturni program, katerega so ustvarjali stanovalci našega doma. Čeprav je bil dan obarvan v tekmovalnem duhu, je bil glavni namen dogodka druženje in obeležitev svetovnega dneva duševnega zdravja. Srečanje smo zaključili s polnimi želodčki in se zavezali k tradicionalni organizaciji tega dogodka tudi v prihodnje.
Preberi več
rožnate pletenine 2022
7. 10. 2022

rožnate pletenine 2022

Rožnati oktober je mesec osveščanja o raku na dojkah. Tudi letos smo se pridružili vseslovenski akciji ovijanja dreves, katere namen je osveščanje slovenske javnosti o tej bolezni. V sodelovanju z UPI ljudsko univerzo Žalec, smo v parku Fontana v Žalcu, ovili drevesa v ROŽNATE PLETENINE in na ta način pokazali podporo zdravim, obolelim in ozdravelim ženskam.
Preberi več