Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice in utrinki


 

 


FITKO
27. 11. 2023

FITKO

Tudi letos smo izvedli projekt FITKO, s katerim smo začeli 3. oktobra in zaključili 27. novembra. Sodelovalo je 32 stanovalcev, ki so pokazali veliko mero vztrajnosti in motivacije ter z rednim obiskovanjem treningov uspešno dosegli svoje cilje. Prehodili smo čudovito pot okoli Škalskega jezera, izvedli športne igre in za zaključek obiskali še Konjeniški center Celje, kjer so nas lepo pogostili in nam predstavili njihov center. Plesali smo, se zabavali, telovadili, se sproščali, krepili telo in duha... Več o tem pa povedo naše fotografije😊
Preberi več
X. likovna kolonija Impoljca
10. 11. 2023

X. likovna kolonija Impoljca

V petek, 10.11.2023, je potekala X. likovna kolonija, ki jo je organiziralo DUO Impoljca, tokrat v prostorih DU Brežica. Likovno ustvarjanje blagodejno vpliva na človeka. Letošnja kolonija je temeljila na ustvarjanju iz odpadnih materialov. Preko prepletanja različnih barvnih niti so se tudi med udeleženci spletle prijetne in tople vezi. Odpadni materiali so se izkazali kot zelo uporaben in navdihujoč motiv za realizacijo najrazličnejših idej. Vsako leto se z veseljem odzovemo na povabilo DUO Impoljca in vedno znova odkrivamo nove talente v likovnem izražanju.
Preberi več
Kostanjev piknik 2023
26. 10. 2023

Kostanjev piknik 2023

Letošnja jesen kar kliče po sprehodu v gozd in nabiranju gozdnih sadežev, zato smo tudi mi vzeli pot pod noge in se odpravili v lov za kostanjem. V četrtek, 26.10.2023, smo izkoristili sončno vreme in si pripravili piknik, kjer je zadišalo po pečenem kostanju in pečenih jabolkih. Za povrh pa so nas s svojim glasbenim presenečenjem razveselili člani skupine Trio Adijo, ki deluje pod okriljem prostovoljca Franca Podbrežnika!
Preberi več
Nastop MPZ Cetis Celje
19. 10. 2023

Nastop MPZ Cetis Celje

V četrtek, 19.10.2023, so pri nas v Domu nastopili člani mešanega pevskega zbora Cetis Celje. Nastopili so pod vodstvom zborovodje Andreja Fišerja. V okviru koncerta z naslovom V objemu glasbe in rož so se predstavili s slovensko pop in ljudsko glasbo. Stanovalci so bili nad izborom pesmi in izvedbo zelo navdušeni in se nastopajočim zahvalili z bučnim aplavzom.
Preberi več
Svetovni dan hrane
16. 10. 2023

Svetovni dan hrane

Hrana je za človekovo bivanje izrednega pomena Vsako leto 16.oktobra po vsem svetu praznujemo svetovni dan hrane. Svetovna organizacija za hrano in kmetijstvo je letos izpostavila pomen vode pod sloganom "Voda je življenje, voda je hrana." To je dan, ko se tudi v našem domu posvetimo pomenu hrane in prehranjevalnim navadam. Današnje dopoldne smo se preizkusili v kulinaričnem podvigu. Pripravili smo tri različne namaze. Lupljenje, rezanje, sekljanje različne zelenjave in zelišč nam gre dobro od rok. Pripravili smo si okusno malico, ter se spoznali s prehranjevalno verigo, ki nas opozarja na pravilno ravnotežje v našem prehranjevanju. Do hrane in vode razvijamo spoštljiv odnos ter se pri uživanju le-te obnašamo varčno in hvaležno.
Preberi več
Medgeneracijski tabor 2023
16. 10. 2023

Medgeneracijski tabor 2023

Letos smo v Domu Nine Pokorn že drugo leto zapored organizirali medgeneracijski tabor v Rogašovcih. K sodelovanju smo povabili naše stanovalce, uporabnike dnevnega varstva iz Žalca in otroke zaposlenih na Grmovju. Tudi letos smo se odpravili na Goričko, natančneje na turistično kmetijo Čebelji gradič, kjer so nas že lani prijazno sprejeli, zato smo se letos ponovno odpravili ravno k njim. Jesen nas je obdarila s prelepim, toplim vremenom. Odpravili smo se tudi na izlet v mesto Grad, kjer smo obiskali doživljajski park Vulkanijo in se poučili o nekoč delujočem vulkanu na Goričkem. Ogledali smo si grad GRAD, ki slovi kot največji grad na Slovenskem, saj ima kar 365 sob. Preživeli smo prijetne dni v duhu medsebojnega povezovanja in medgeneracijskega sodelovanja. Na kmetiji smo spoznavali stara kmečka opravila, ličkali koruzo, nabirali in pekli kostanj, hranili in božali različne živali. Sprehodili smo se do bližnjega čebelnjaka, kje smo podrobno spoznali življenje čebel v panju, si ogledali matico in trote ter pokusili več različnih vrst medu.
Preberi več
2. GRMOVSKA ENOLONČNICA - Svetovni dan duševnega zdravja
10. 10. 2023

2. GRMOVSKA ENOLONČNICA - Svetovni dan duševnega zdravja

V Domu Nine Pokorn Grmovje smo v okviru Svetovnega dneva duševnega zdravja priredili kuhanje tradicionalne GRMOVSKE ENOLONČNICE in pripravili kulturni program. Našemu povabilu so se odzvali iz bližnje in daljne okolice ter se pomerili v kuhanju. Strokovna komisija je vse jedi ocenila in izbrala zmagovalno, ki se bo v Domu Nine Pokorn (po njihovem receptu) kuhala vse do naslednje Grmovske enolončnice! Dopoldne smo zaključili v prijetnem vzdušju in stkali močne vezi ter si obljubili, da se naslednje leto ponovno srečamo.
Preberi več
Srečanje s svojci 2023
23. 9. 2023

Srečanje s svojci 2023

V soboto, 23.9.2023, smo se zbrali v našem domu ob prijetnem druženju s svojci, prijatelji naših stanovalcev. Obiskala nas je glasbena skupina Veseli Pruhovčani, ki so z igranjem ljudskih inštrumentov in ljudskimi napevi popestrili naše druženje. Skupaj smo ustvarili sproščeno in domače vzdušje!
Preberi več
Obisk gasilcev iz Gasilske zveze Žalec
15. 9. 2023

Obisk gasilcev iz Gasilske zveze Žalec

V petek, 15.9.2023, so nas v Domu Nine Pokorn Grmovje obiskali gasilci iz Gasilske zveze Žalec, natančneje iz Prostovoljnega gasilskega društva Velika Pirešica. K nam so se oglasili z namenom, da predstavijo delo gasilske zveze Žalec in nas povabijo k sodelovanju na velikem dogodku, ki ga pripravljajo v mesecu oktobru. Gasilska zveza Žalec s ponosom in vso odgovornostjo organizira XVIII. Kongres Gasilske zveze Slovenije, ki bo potekal v naši občini Žalec, 6. in 7. oktobra 2023. V okviru tega kongresa potekajo različni spremljevalni dogodki, kjer se gasilci predstavijo in promovirajo svoje prostovoljne aktivnosti. Z veseljem smo sprejeli njihovo ponudbo, jih povabili na druženje z nami. Na srečanju so predstavili potek kongresa ter za nas pripravili kratko izobraževalno delavnico z namenom preprečevanja požarov in požarne preventive. Veseli smo bili obiska gasilcev v paradnih oblekah, brez nezgod in ognja. Gorela pa so naša srca, saj smo jim hvaležni za junaško in nesebično delo, ki ga opravljajo... NA POMOČ!
Preberi več
Turnir v igranju šnopsa
14. 9. 2023

Turnir v igranju šnopsa

Danes smo v našem Domu organizirali turnir v igranju šnopsa. Med seboj so se pomerili stanovalci in zaposleni ter se borili za naslov prvaka. Vzdušje je bilo prijateljsko, vendar še vedno polno tekmovalnega duha, saj so najboljše čakale bogate nagrade.
Preberi več