Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice in utrinki


 

 


15. Dan za spremembe
8. 4. 2024

15. Dan za spremembe

V soboto, 6.4.2024, smo se v Domu Nine Pokorn Grmovje pridružili vseslovenski prostovoljski akciji 15. Dan za spremembe. Po ujmi lanskega leta smo izgubili kar nekaj dreves okoli našega Doma, zato smo se odločili posaditi 3 nova, da pomagamo naravi povrniti to, kar je izgubila. Sodelovanje v akciji je bilo posebno doživetje, naše novo zasajene lipe pa že ustvarjajo prijetno in zeleno okolje.
Preberi več
Vesele velikonočne praznike!
31. 3. 2024

Vesele velikonočne praznike!

Velika noč, praznik veselja in upanja. Čas prebujanja in novega življenja, ko se ozremo drug proti drugemu in se v sočutju do sočloveka, ljubezni in razumevanju veselimo novega dne. Blagoslovljene velikonočne praznike vam želi direktor dr. Tomaž Lenart s sodelavci
Preberi več
21.3.2024 Pozdrav pomladi
21. 3. 2024

21.3.2024 Pozdrav pomladi

Vigred je prišla... Stanovalci in zaposleni DNPG smo se odločili, da jo pozdravimo v tekmovalnem in družabnem duhu. Med seboj smo se pomerili v različnih, zabavnih igrah, nabirali smo čisto "prave" spomladanske cvetlice, zaplesali ob dobri glasbi in se za zaključek še posladkali s posebnimi palačinkami, ki smo jih poimenovali Sladki grmovski cekinčki! Dobrodošla pomlad.
Preberi več
11. 3. 2024

Pohorska komedija A je kir ke riku

V ponedeljek, 11.3.2024 , je bilo na Grmovju še posebej veselo, saj so se nam na predvajanju pohorske komedije A JE KIR KE RIKU pridružili režiser filma in glavne igralke. Z navdušenjem in velikim zanimanjem smo se prepustili pristni pohorščini in se nasmejali do ušes po grmovsko. Film nas je več kot pozitivno presenetil, v nas zbudil sproščeno in veselo vzdušje. Po končanem filmu smo s filmskimi ustvarjalci pokramljali in izvedeli še marsikatero komično podrobnost iz njihovega ustvarjalnega dnevnika. Celotni ekipi ustvarjalcev filma čestitamo za uspešno produkcijo in jim želimo še veliko kreativnih uspehov v sedmi umetnosti.
Preberi več
Zimsko letovanje v Kranjski Gori 2024
5. 3. 2024

Zimsko letovanje v Kranjski Gori 2024

Zima se počasi poslavlja od nas, pa vendar ima letos dolgi rep. Kot vsako leto, smo se tudi letos odpravili na zimsko letovanje v Kranjsko Goro. Zaradi visokih zunanjih temperatur, so se bele strmine pred našimi očmi spreminjale v zelene, zato smo zimske aktivnosti prilagodili vremenu in sanke ter smuči zamenjali za pohodne čevlje. Sprehodili smo se do jezera Jasna, kjer smo opazovali jate račk, ki so čofotale v ledeno mrzli vodi. Tudi Belopeška jezera v Italiji so nas očarala s svojo turkizno vodo in mirno krajino, ki se razprostira v okolici. Pokukali smo tudi v Planico, kjer so priprave, na zaključek letošnje skakalne sezone, v polnem teku. Preživeli smo prijetne počitniške dni, polne zabave, petja, dobre hrane, nepozabnih doživetij in veselega razpoloženja.
Preberi več
Sveta maša z gospodom Martinom golobom
28. 2. 2024

Sveta maša z gospodom Martinom golobom

V sredo, 28.2.2024, je na Grmovju potekala sv. maša, ki jo je vodil g. župnik Martin Golob v sodelovanju z g. župnikom Jankom Gigala. Sv. maša je potekala v prijetnem vzdušju in z velikim številom stanovalcev. G. Golob nam je ob zanimivi pridigi in pripovedovanju šal pričaral prijetno dopoldne. Želeli bi si, da nas obišče še večkrat.
Preberi več
VALENTINOV PLES 2024
14. 2. 2024

VALENTINOV PLES 2024

Valentinovo, dan zaljubljencev... V Domu Nine Pokorn vsako leto priredimo Valentinov ples. Tudi letos smo plesali, širili ljubezen in dobro voljo, okrog vratu pa smo si nadeli rdeča srca, kot simbol ljubezni in prijateljstva. Naši kuharji pa so nas za povrh pocartali še s sladkim presenečenjem. Saj veste: LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODEC...
Preberi več
Pustno rajanje na Grmovju
13. 2. 2024

Pustno rajanje na Grmovju

Kličemo pomlad, preganjamo zimo... Čeprav nam zima letos ni natrosila prav veliko snega, smo svoje pustno delo vzeli zares in se na pustni torek, kot se za ta dan spodobi, odeli v prav posebne kostume in oprave. Pri pustnem rajanju so se nam pridružili tudi stanovalci in zaposleni dislociranih bivalnih enot ter otroci vrtca Trje in učenci POŠ Trje, skupaj smo zaplesali, zapeli in se posladkali z domačimi krofi. Hvala vsem, bilo je enkratno!😆
Preberi več
Novoletni ples 2023
27. 12. 2023

Novoletni ples 2023

Tudi letos smo ob zaključku leta pripravili tradicionalni grmovski novoletni ples.
Preberi več
Slavnostni zajtrk
8. 12. 2023

Slavnostni zajtrk

V petek, 8.12.2023, je na Grmovju potekal Slavnostni hotelski zajtrk - jutranje kulinarično razvajanje za vse naše stanovalce. Ekipa grmovskih kuharjev je pripravila vrhunski večhodni zajtrk in že na vse zgodaj zjutraj poskrbela za dobro voljo in pozitivno energijo za cel dan.
Preberi več