Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice in utrinki


 

 


Dan odprtih vrat 2024
14. 6. 2024

Dan odprtih vrat 2024

V petek, 14.6.2024, smo na Grmovju na široko odprli svoja vrata. Povabili smo svojce naših stanovalcev, predstavnike organizacij s katerimi sodelujemo, lokalno skupnost in člane sveta zavoda, pridružil se nam je tudi podžupan Občine Žalec, g. Srečko Lednik. Po kratkem kulturnem programu smo se podružili na pikniku, ki so ga za nas pripravili grmovski žar mojstri.
Preberi več
Obisk iz Ekomuzeja hmeljarstva
7. 6. 2024

Obisk iz Ekomuzeja hmeljarstva

DVC Žalec je v petek, 7.6.2024, zaživel ob zgodbi zelenega zlata in spominih starega načina obiranja hmelja. Gospa Jasmina iz Ekomuzeja hmeljarstva Žalec je prisotne popeljala skozi celotno zgodbo. Posebno doživetje je bil ogled zgodbe skozi VR očala.
Preberi več
Svetovni dan športa
31. 5. 2024

Svetovni dan športa

Da bi v našem domu spodbudili telesno aktivnost in zdrav življenjski slog med stanovalci in zaposlenimi, smo 31. maja, ob svetovnem dnevu športa, v jedilnici doma organizirali športno prireditev.
Preberi več
EVROPSKI PROJEKT »INTERREG – CENTINOSS«
23. 5. 2024

EVROPSKI PROJEKT »INTERREG – CENTINOSS«

EVROPSKI PROJEKT »INTERREG – CENTINOSS« (CENTer za INOvacije v Socialni oSkrbi) Na uvodnem srečanju v Reki (HR) smo se sestali partnerji v projektu CENTINOSS, ki se osredotoča na razvoj in izvajanje novih modelov socialnovarstvenih storitev za starejše in osebe z motnjami v duševnem razvoju v Sloveniji in na Hrvaškem. Uvodna konferenca, ki je bila 26. aprila 2024 v Reki, je označila začetek izvajanja projekta »CENTINOSS – CENTER za inovacije v socialnem varstvu«, ki ga skupaj izvajajo Dom starejših občanov Kantrida Reka, Fundacija Univerze v Reki, Dom Nine Pokorn Grmovje in Univerza Alma Mater Europea pod vodstvom Primorsko-goranske županije, kot vodilnega partnerja projekta. Glavni cilji vključujejo krepitev partnerstva med organizacijami, izboljšanje dostopnosti do storitev, vzpostavitev »Centra za socialne inovacije« za prenos dobrih praks in izobraževanje, ter razvoj novih oskrbovalnih modelov. Projekt traja od 01.03.2024 in se bo zaključil 28.02.2026. Dom Nine Pokorn Grmovje bo v okviru projekta opremil CENTER ZA INOVACIJE (center za zagotavljanje inovativnih oblik socialnih uslug) ter uredil TERAPEVTSKI KOTIČEK za stanovalce, zaposlene ter druge obiskovalce Doma.
Preberi več
Podelitev certifikatov - Družini prijazno podjetje
23. 5. 2024

Podelitev certifikatov - Družini prijazno podjetje

PODELITEV CERTIFIKATOV DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE, 15. MAJ 2024 Na mednarodni dan družin, 15. maja 2024, je Ekvilib Inštitut na Gospodarski zbornici Slovenija v Ljubljani podelil certifikate Družini prijazno podjetje novim podjetjem in organizacijam. Med prejemniki je bilo 16 podjetij z osnovnim in polnim certifikatom Družini prijazno podjetje ter 24 podjetij in organizacij, ki so prejele zahvale za širjenje kulture družini prijaznega podjetja v Sloveniji. Posebne zahvale za širjenje kulture družini prijaznega podjetja v Sloveniji, katero je s ponosom prejel tudi Dom Nine Pokorn Grmovje, so prejela podjetja in organizacije, ki so v certificiranje vključena že več kot šest let in so uspešno prestala drugo revizijo, ter več kot 10 let in so uspešno prestala že tretjo revizijo (tudi Dom Nine Pokorn Grmovje), četrto revizijo (13 let) in tudi peto revizijo (16 let).
Preberi več
Vseslovensko petje s srci
23. 4. 2024

Vseslovensko petje s srci

Vseslovensko petje s srci je dogodek, ki povezuje Slovence in Slovenke skozi pesem in krepi slovensko kulturo. Odločili smo se, da se temu dogodku pridružimo tudi zaposleni in stanovalci Doma Nine Pokorn Grmovje. Tako je tudi v našem Domu, 23.4.2024, odmevala melodija slovenskih ljudskih pesmi, ki smo jih prepevali prav vsi, ob odlični spremljavi našega prostovoljca, Francija Podbrežnika. Občutki, ki jih prebudijo takšni trenutki, nas opominjajo na lepoto in moč naše dediščine, ki nas združuje v pesmi in duhu. Ohranimo tradicijo živo!
Preberi več
15. Dan za spremembe
8. 4. 2024

15. Dan za spremembe

V soboto, 6.4.2024, smo se v Domu Nine Pokorn Grmovje pridružili vseslovenski prostovoljski akciji 15. Dan za spremembe. Po ujmi lanskega leta smo izgubili kar nekaj dreves okoli našega Doma, zato smo se odločili posaditi 3 nova, da pomagamo naravi povrniti to, kar je izgubila. Sodelovanje v akciji je bilo posebno doživetje, naše novo zasajene lipe pa že ustvarjajo prijetno in zeleno okolje.
Preberi več
Vesele velikonočne praznike!
31. 3. 2024

Vesele velikonočne praznike!

Velika noč, praznik veselja in upanja. Čas prebujanja in novega življenja, ko se ozremo drug proti drugemu in se v sočutju do sočloveka, ljubezni in razumevanju veselimo novega dne. Blagoslovljene velikonočne praznike vam želi direktor dr. Tomaž Lenart s sodelavci
Preberi več
21.3.2024 Pozdrav pomladi
21. 3. 2024

21.3.2024 Pozdrav pomladi

Vigred je prišla... Stanovalci in zaposleni DNPG smo se odločili, da jo pozdravimo v tekmovalnem in družabnem duhu. Med seboj smo se pomerili v različnih, zabavnih igrah, nabirali smo čisto "prave" spomladanske cvetlice, zaplesali ob dobri glasbi in se za zaključek še posladkali s posebnimi palačinkami, ki smo jih poimenovali Sladki grmovski cekinčki! Dobrodošla pomlad.
Preberi več
11. 3. 2024

Pohorska komedija A je kir ke riku

V ponedeljek, 11.3.2024 , je bilo na Grmovju še posebej veselo, saj so se nam na predvajanju pohorske komedije A JE KIR KE RIKU pridružili režiser filma in glavne igralke. Z navdušenjem in velikim zanimanjem smo se prepustili pristni pohorščini in se nasmejali do ušes po grmovsko. Film nas je več kot pozitivno presenetil, v nas zbudil sproščeno in veselo vzdušje. Po končanem filmu smo s filmskimi ustvarjalci pokramljali in izvedeli še marsikatero komično podrobnost iz njihovega ustvarjalnega dnevnika. Celotni ekipi ustvarjalcev filma čestitamo za uspešno produkcijo in jim želimo še veliko kreativnih uspehov v sedmi umetnosti.
Preberi več