Show menu

Novice in utrinki

 

Spoštovani svojci, prijatelji in znanci!

 

Utrip v Domu poteka sedaj že po ustaljenih tirih. Stanovalci se počutijo dobro in  veliko časa preživijo zunaj na zraku.

Vsi zaposleni se trudimo za dosledno spoštovanje ukrepov. Tudi vas dragi svojci, prijatelji in znanci ponovno prosimo, da ste dolžni upoštevati splošna navodila ravnanja za preprečevanje širjenja okužbe  (razkuževanje, higiena kašlja, ustrezna razdalja,…) in morate v času obiska in gibanja na območju Doma obvezno nositi svojo zaščitno obrazno masko. V primeru neupoštevanja navodil, v prihodnje obiskov, žal ne bo mogoče izvesti.

Vsem, ki dosledno spoštujete ukrepe, se še posebej lepo zahvaljujemo in si prav z vsemi, želimo dobrega sodelovanja tudi v prihodnje!

 

 

 

                                                                                      

S spoštovanjem,

Tomaž Lenart, direktor

 

20. 5. 2022

POMLADNI IZLET NA BREZJE

Petkovo sončno jutro smo izkoristili za prijeten izlet. ☀️ Pot nas je vodila do Marijinega svetišča na Brezjah. ⛪️ Udeležili smo se svete maše na prostem, obiskali baziliko Marije Pomagaj, nekateri pa so si kupili tudi spominke. 💛 Seveda brez dobre kave in okusnega sladoleda ni slo. ☕️ 😉 Preživeli smo prijeten dan, poln miru in spokoja.
Preberi več
18. 5. 2022

ŠPORTNO DRUŽABNE IGRE

Sreda, 18.5.2022, je bil vroč, sončen dan, ravno pravšnji za športno družabne igre, ki so potekale na igrišču našega Doma. Sodelovalo je 7 ekip, osrednja nit tekmovanja pa je bila “Potepanje po Sloveniji” tako, da je bilo naše druženje zabavno in poučno. Preko različnih iger smo spoznavali znamenitosti naše prelepe dežele Slovenije. Ekipe so se pomerile v šestih različnih športno - šaljivih igrah. Vsi sodelujoči smo bili zmagovalci in ekipe so prejele priznanja ter majhno sladko pozornost. V kuhinji pa so poskrbeli za pijačo in prijetno ohladitev.
Preberi več
13. 5. 2022

OBVESTILO - OBISKI 13.5.2022

OBVESTILO - OBISKI, 13.05.2022 Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev Doma Nine Pokorn Grmovje! Vlada je v skladu s priporočili strokovne svetovalne skupine sprejela dne 12.05.2022 odlok, po katerem pogoja PCT ni več treba izpolnjevati uporabnikom in obiskovalcem bolnišnic in socialno varstvenih zavodov. Sporočamo vam, da se pogoj prebolevnosti, cepljenja oziroma testiranja (PCT) ukinja v Domu Nine Pokorn Grmovje.
Preberi več
27. 4. 2022

OBVESTILO 27.4.2022

Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev Doma Nine Pokorn Grmovje! Obveščamo vas, da se v Domu ne soočamo več z okužbami in počasi se življenje normalizirala v stare tirnice. Stanovalci se počutijo dobro in so željni aktivnosti ter dogajanja v duhu bolj sproščenega vzdušja. Obiski v Domu in dislociranih enotah zaenkrat še ostajajo po ustaljenem protokolu, vse dni v tednu od 9.00- 18.00 ure, kjer morate obiskovalci še naprej izpolnjevati pogoj PCT. Za izpolnitev pogoja testirani se šteje tudi testiranje s testom HAG, ki ga lahko opravite v Domu Nine Pokorn Grmovje. V tem primeru vas prosimo, da seboj prinesete osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Testiranje je mogoče vse dni v tednu, razen ob sobotah v dopoldanskem času. Vse obiskovalce vljudno prosimo, da še naprej upoštevajo vse preventivne ukrepe, saj je ob vstopu v zavod še naprej obvezna uporaba zaščitne maske in higiena rok. Za vso strpnost, podporo se vam najlepše zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo! S spoštovanjem, dr. Tomaž Lenart, direktor
Preberi več
15. 4. 2022

Velikonočno voščilo

Le veselje naj nam Velika noč prinaša, z njim pa razumevanje, ljubezen, složnost, mir! Lučka sreče, zadovoljstva v srcih nikdar naj ne ugaša. Naj bo vsem nam sočutja do človeka vir. Obilo blagoslova v teh prazničnih dneh vam želimo zaposleni Doma Nine Pokorn Grmovje in direktor dr. Tomaž Lenart .
Preberi več
11. 4. 2022

Obiski v APRILU

Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev Doma Nine Pokorn Grmovje! Obveščamo vas, da se v Domu Nine Pokorn Grmovje na enotah še vedno soočamo s posameznimi okužbami tako pri stanovalcih kot tudi pri zaposlenih. Prosimo vas, da pred izvedbo obiska pokličete na enoto, kjer biva vaš svojec in se dogovorite glede obiska (še posebej pomembno za tiste stanovalce, kjer smo vas v kratkem obvestili o okužbi in je mogoče še potrebna izolacija). Obiski v Domu in dislociranih enotah potekajo vse dni v tednu od 9.00- 18.00 ure, kjer morate obiskovalci še naprej izpolnjevati pogoj PCT.
Preberi več
10. 4. 2022

CVETNA NEDELJA V DNPG

Bliža se Velika noč, največji krščanski praznik, praznik veselja in upanja. Teden pred praznikom je navada, da v cerkev odnesemo butare na blagoslov. Tudi mi smo se, kljub koronskim časom, ki jih preživljamo, odločili, da se bomo blagoslova udeležili. Sami smo izdelali butare, material smo nabrali v naši prečudoviti okolici, butare okrasili z rožicami iz krep papirja in se na cvetno nedeljo odpravili v bližnjo Pernovsko cerkvico na blagoslov. Preživeli smo prijetno sončno dopoldne, v duši pomirjeni, zadovoljni in veseli, ter pripravljeni na praznovanje Velike noči.
Preberi več
28. 3. 2022

OBVESTILO 28.3.2022

Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev Doma Nine Pokorn Grmovje! Obveščamo vas, da se v Domu Nine Pokorn Grmovje na več enotah soočamo z okužbami pri stanovalcih kot tudi pri zaposlenih, zato obiske v času od 28.03.2022 do 11.04.2022, odsvetujemo. V tem času vas prosimo, da stike s svojimi najbližnjimi ohranjate preko telefona. V kolikor je obisk v tem času nujen ali potrebujete kakršnekoli informacije, vas prosimo, da pokličete v socialno službo ali na enoto, kjer biva vaš svojec. V dislociranih enotah obiski potekajo še naprej ob izpolnjevanju pogoja PCT. Za sodelovanje in strpnost se vam najlepše zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo! S spoštovanjem, dr. Tomaž Lenart, direktor
Preberi več
23. 3. 2022

NOVO OBVESTILO 23.3.2022

Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev Doma Nine Pokorn Grmovje! Obveščamo vas, da so bile potrjene okužbe na koronavirus na treh enotah (Graščaki, Vita in Babuške), zato obiski za te enote niso mogoči. Ko bomo obiske lahko ponovno sprostili, vas bomo o tem nemudoma obvestili. Do takrat pa vas prosimo, da stike s svojimi najbližjimi ohranjate preko telefona. Za kakršnekoli informacije smo dosegljivi na vam že znanih telefonskih številkah. Za obiske na ostalih enotah pa je še naprej potrebno izpolnjevati pogoj PCT. Za sodelovanje in strpnost se vam najlepše zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo! S spoštovanjem, dr. Tomaž Lenart, direktor
Preberi več
21. 3. 2022

POZDRAV POMLADI 2022

Na pragu pomladi smo in že čutimo, kako se narava prebuja. Dnevi se daljšajo, sonce je vedno močnejše in toplota prebuja cvetlice… nas pa polni s svežo energijo, ki jo potrebujemo, da se z zagonom lotimo novih podvigov. Tako smo se danes odpravili na tradicionalni pohod čez Veliko Pirešico, ki je bil namenjen prav vsem stanovalcem našega Doma, tudi težje pomičnim. Na koncu smo se okrepčali z napitkom in uživali v ritmih glasbe. Radi imamo pomlad in radi se predajamo toplim sončnim žarkom, ki v nas prebujajo veselje, ljubezen in mir. Z današnjim dogodkom, smo otvorili sezono sprehodov in gibanja na prostem. Pozdravljena, pomlad! 🦋
Preberi več