Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice in utrinki


 

 


1. GRMOVSKA ENOLONČNICA
10. 10. 2022

1. GRMOVSKA ENOLONČNICA

V Domu Nine Pokorn smo svetovni dan duševnega zdravja, 10.10.2022, obeležili z izvedbo tekmovanja v kuhanju 1. Grmovske enolončnice. Stanovalce in zaposlene Doma Nine Pokorn ter tudi okoliška društva iz lokalne skupnosti, smo povabili k sodelovanju, da oblikujejo ekipe in se pomerijo v kuhanju enolončnice. Na tekmovanje, v kuhanju enolončnice, so se je prijavile štiri mešane ekipe, v katerih so sodelovali zaposleni skupaj s stanovalci in predstavniki različnih društev iz lokalne skupnosti. Ob koncu kuhanja je zasedla tričlanska komisija, ki je določila zmagovalno enolončnico, ki so jo skuhali predstavniki DU Pirešica. Prejeli so prehodni pokal Grmovska enolončnica. Skuhali so res odlično enolončnico, za kar jim čestitamo. Tekmovanje in druženje je potekalo na igrišču našega doma, kjer je poleg kuhanja enolončnic potekal tudi kulturni program, katerega so ustvarjali stanovalci našega doma. Čeprav je bil dan obarvan v tekmovalnem duhu, je bil glavni namen dogodka druženje in obeležitev svetovnega dneva duševnega zdravja. Srečanje smo zaključili s polnimi želodčki in se zavezali k tradicionalni organizaciji tega dogodka tudi v prihodnje.
Preberi več
rožnate pletenine 2022
7. 10. 2022

rožnate pletenine 2022

Rožnati oktober je mesec osveščanja o raku na dojkah. Tudi letos smo se pridružili vseslovenski akciji ovijanja dreves, katere namen je osveščanje slovenske javnosti o tej bolezni. V sodelovanju z UPI ljudsko univerzo Žalec, smo v parku Fontana v Žalcu, ovili drevesa v ROŽNATE PLETENINE in na ta način pokazali podporo zdravim, obolelim in ozdravelim ženskam.
Preberi več
Zeliščarska kuharska delavnica
3. 10. 2022

Zeliščarska kuharska delavnica

Člani zeliščarske skupine smo v ponedeljek, 3.10.2022, pripravljali različne namaze, pri čemer smo uporabili razna zelišča, nekatera tudi iz našega domskega vrta.
Preberi več
Obisk festivala za 3. življenjsko obdobje v Ljubljani
28. 9. 2022

Obisk festivala za 3. življenjsko obdobje v Ljubljani

Obiskali smo 21. festival za 3. življenjsko obdobje v ljubljanskem Cankarjevem domu. Ogledali smo si številne stojnice organizacij in podjetij, ki ponujajo najrazličnejše storitve za ljudi različnih generacij. Bili smo deležni različnih delavnic in predstavitev starih obrti. Začutili smo medgeneracijsko povezovanje in solidarnost ter odprtost do prepoznavanja problemov v družbi in iskanju izvirnih rešitev medgeneracijskega sobivanja. Navdušenje nad festivalskim dogajanjem smo sklenili s klepetom ob kavi v naši prestolnici.
Preberi več
Evropski dan jezikov
26. 9. 2022

Evropski dan jezikov

Evropski dan jezikov, dne 26. september 2022, smo v našem domu preživeli v zvoku tujih jezikov. Pridružili so se nam naši dvojezični zaposleni in nam predstavili svoj materni jezik. Tako smo spoznali in se naučili različne izraze v nizozemščini, ukrajinščini, bosanščini in angleščini. Poslušali smo kratko zgodbo v teh jezikih in jo poskušali razumeti.
Preberi več
Slovenski dan športa
23. 9. 2022

Slovenski dan športa

V Republiki Sloveniji je 23. september razglašen za praznik športa. Šport nas Slovence povezuje na vsakem koraku in v vseh letnih časih pri najrazličnejših oblikah gibanja. Šteje čisto vsaka oblika telesne dejavnosti, zato smo tudi mi v našem domu obuli športne copate, napihnili žoge, zavrteli pedala, se igrali s padalom in se pomerili v štafetnih igrah. Dan smo preživeli aktivno na svežem zraku s soncem obsijani.
Preberi več
Izlet z vlakom
22. 9. 2022

Izlet z vlakom

V okviru evropskega tedna mobilnosti so Slovenske železnice omogočile brezplačen prevoz z vlaki po Sloveniji. Tako smo se na dan, 22.9.2022, s stanovalci odpravili na izlet z vlakom v Velenje.
Preberi več
Zeliščarski izlet v v Olimje
19. 9. 2022

Zeliščarski izlet v v Olimje

V ponedeljek, 19.9.2022, smo se člani zeliščarske skupine odpravili na izlet skozi Podčetrtek v Olimje. Tam smo si ogledali najstarejšo lekarno in samostan ter se sprehodili po zeliščnem vrtu. Pater Franci nam je predstavil zgodovino samostana in različne čajne mešanice, ki jih v samostanu pripravljajo. V neposredni bližini samostana se nahaja tudi čokoladnica, ki smo jo obiskali tudi mi. Lastnica nam je predstavila postopke izdelave čokolade in različnih pralin ter nas pogostila s sladkim presenečenjem.
Preberi več
Letovanje v Fiesi
19. 8. 2022

Letovanje v Fiesi

Letovanje v Fiesi V tednu od 15. do 19.8.2022 smo bili na poletnem letovanju na morju, v FIESI. Preživeli smo prijetne morske dni, se kopali v prijetno topli vodi in se naužili sladoleda. Ob večerih smo se družili ob kitari in se igrali družabne igre. Sprehodili smo se tudi do Pirana in si ogledali Izolo. Lepo je bilo. Naslednje leto gremo spet.
Preberi več
25. 7. 2022

OBVESTILO - 25.7.2022

Spoštovani! Vse obiskovalce in zaposlene obveščamo, da je NIJZ dne, 22.07.2022, izdal nova priporočila za obvladovanje širjenja okužb s SARS-CoV-2. Za vse, ki stopajo v socialno varstveni zavod Dom Nine Pokorn Grmovje, je nujna uporaba zaščitne maske tipa IIR ali tipa FFP/N95. Uporaba maske je znak skrbi zase in za skupnost. V notranjih prostorih Doma ostaja omejitev obiskov na največ 2 zdrava obiskovalca sočasno. Vedno smo veseli vašega obiska, vendar vas prosimo, da na obisk k stanovalcem prihajate samo, če ste zdravi. S spoštovanjem, dr. Tomaž Lenart, direktor
Preberi več