Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice in utrinki


 

 


Obisk otroškega pevskega zbora
20. 12. 2022

Obisk otroškega pevskega zbora

Torek, 20.12.2022, je bil za nas prav posebno doživetje, saj nas je obiskal otroški pevski zbor iz POŠ Trje. Njihov pesemski repertoar je zelo pester - prava božična glasbena poslastica. Vsi smo zelo uživali in prepevali skupaj z njimi.
Preberi več
Daruj, razveseljuj!
15. 12. 2022

Daruj, razveseljuj!

Z namenom povezovanja institucij z zunanjim okoljem, so v okviru projekta »Daruj, razveseljuj« podiplomske študentke Socialne pedagogike organizirale dogodek namenjen druženju, povezovanju, ustvarjanju in spoznavanju ter popestritvi decembrskega časa. Na dogodku so skupaj s stanovalci izvedli različne delavnice in si nato ogledali še imitacijo Helene Blagne. Na tem mestu se želimo posebej zahvaliti študentkam in prostovoljcem, ki so izpeljali projekt pri nas ter vsem, ki so darovali sestavine in darila za naše stanovalce.
Preberi več
Grmovski TRIO
14. 12. 2022

Grmovski TRIO

V sredo, 14.12.2022, smo v večernih urah uživali v posebnem prazničnem koncertu s skupino Grmovski trio, katere člani so: naš dragi prijatelj Grmovja, Franci Podbrežnik in krasni božični spremljevalki, Monika Doberšek ter Brina Bogataj. Zvenele so melodije najbolj znanih božičnih klasik kot tudi novejše priredbe in skladbe.
Preberi več
Slavnostna večerja 2022
1. 12. 2022

Slavnostna večerja 2022

Po nekajletnem premoru smo letos ponovno pripravili slavnostno večerjo za naše stanovalce. Težko pričakovani dogodek v naši hiši, predstavlja otvoritev veselega decembrskega dogajanja na Grmovju. Slavnostni prižig luči in božično novoletna dekoracija, sta ob kulinaričnih specialitetah in vrhunski postrežbi, pričarala slavnostno večerjo malo drugače. Zavrteli smo se ob glasbeni spremljavi naših zaposlenih in stanovalcev. Za piko na i so poskrbeli naši odlični kuharji, ki so razvajali naše brbončice in nas pocartali z domačo kremno rezino. Preživeli smo nepozaben večer in z navdušenjem vstopili v veseli december.
Preberi več
Bralna urica s knjižničarko
25. 11. 2022

Bralna urica s knjižničarko

Bralna urica v mesecu novembru je bila malce drugačna. Obiskala nas je knjižničarka iz Medobčinske knjižnice Žalec v spremstvu prijazne maskote čebelice. Medobčinska knjižnica Žalec v okviru projekta Čebela bere med, svoje uporabnike ozavešča o pomenu čebel za obstoj biotske raznolikosti. Na bralni urici smo se veliko naučili o kranjski sivki, edini avtohtoni vrsti čebele pri nas, spoznali smo pomen čebele in drugih opraševalcev za obstoj človeka. Se posladkali z različnimi vrstami medu in ob koncu našega druženja celo zaplesali s čebelo.
Preberi več
Nastop folklorne skupine Blagovna
24. 11. 2022

Nastop folklorne skupine Blagovna

Na četrtkovo popoldne so nas s svojim obiskom in nastopom razveselili člani folklorne skupine Blagovna iz Blagovne pri Šentjurju. Naši stanovalci zelo radi spremljajo plesne nastope različnih folklornih skupin, z muzikanti zapojejo in s plesalci zaplešejo. Tudi tokrat je bilo tako, plesno in pevsko obarvano. Veseli smo ljudske glasbe in ubranih plesnih korakov ...
Preberi več
Zaključek projekta FITKO
21. 11. 2022

Zaključek projekta FITKO

V ponedeljek, 21.11.2022, smo uspešno zaključili projekt FITKO, ki je trajal skupno 7 tednov - bolj natančno 47 dni s prazniki in vikendi skupaj. V projekt je bilo vključenih 18 stanovalcev, pod vodstvom domskega zdravnika, delovnih terapevtk in psihologinje. Tekom projekta so potekale tudi 3 pogovorne delavnice na temo čustev, stresa in samopodobe, 2 daljša pohoda in stalne individualne podporne obravnave. Ob zaključku smo se sprehodili ob Šmartinskem jezeru in se po podelitvi diplom podružili še ob kavi.
Preberi več
Ogled tekmovanja v umetnostnem drsanju
18. 11. 2022

Ogled tekmovanja v umetnostnem drsanju

S stanovalci smo se udeležili mednarodnega tekmovanja v umetnostnem drsanju Skate Celje, pri katerem je sodelovalo preko 300 tekmovalcev. Za nastopajoče so naši stanovalci z navdušenjem navijali ter se pred odhodom pogreli še ob toplem napitku.
Preberi več
Otvoritev Bivalne Enote 3
26. 10. 2022

Otvoritev Bivalne Enote 3

Stanovalci bivalne enote 3 so se preselili na novo lokacijo, v bivalno enoto IVANC, ki je prav tako umeščena v prijetnem, mirnem okolju Žalca. V ta namen je v sredo, 26.10.2022, potekala otvoritev bivalne enote, s slavnostnim prerezom traku in glasbenim kulturnim programom. Stanovalcem in zaposlenim želimo prijetno bivanje v novem domu.
Preberi več
Kostanjev piknik
20. 10. 2022

Kostanjev piknik

Letošnja jesen nas je obdarila s toplimi jesenskimi barvami in z obilico sončnih dni, ki smo jih izkoristili za nabiranje kostanja in drugih gozdnih sadežev. Kostanja je letos res v izobilju, zato smo naše košare v gozdu hitro napolnili. Na lepo, sončno dopoldne smo priredili kostanjev piknik s pečenim in kuhanim kostanjem, za posladek pa so zadišala še pečena jabolka. MMMM, same jesenske dobrote sredi prečudovite barvite jeseni.
Preberi več