Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice in utrinki


 

 


Izlet na Brezje 2023
18. 5. 2023

Izlet na Brezje 2023

V četrtek, 18.5.2023, smo se odpravili na izlet na Brezje. Obiskali smo Baziliko Marije Pomagaj in se udeležili svete maše. V bližnji restavraciji smo napolnili moči z odličnim kosilom in nato krenili še proti Radovljici. Ogledali smo si Glavni trg in si pred Linhartovo hišo privoščili sladoled in kavico. Domov smo se vrnili v poznih popoldanskih urah in z novimi lepimi spomini na poln dan, ki smo ga preživeli na gorenjskem.
Preberi več
Koncert TRIO ADIJO
17. 5. 2023

Koncert TRIO ADIJO

V sredo, 17.5.2023, smo se prepustili melodijam raznolikih pesmi, ki so zazvenele z odra našega doma. Za glasbeno doživetje so ponovno poskrbeli člani skupine TRIO ADIJO v zasedbi prostovoljca Franca Podbrežnika ter Monike Doberšek in Brine Bogataj. Vsem znane zimzelene melodije očarajo s svojimi poetičnimi besedili, določeni stanovalci pa so v poskočnih ritmih tudi zaplesali.
Preberi več
Nastop DUO MIDVA
18. 4. 2023

Nastop DUO MIDVA

V našem domu sta nastopila DUO MIDVA, Martin in IRENA, ki sta s svojim petjem in glasbenih ustvarjanjem našim stanovalcem popestrila popoldne. Med nas sta prinesla koš energije in veselja, stanovalcem so zaigrala srca ob ritmu harmonike in narodnozabavne glasbe. Skupaj s stanovalci sta zapela, zaigrala in tudi zaplesala nekaj starih uspešnic. Iskreno se jima zahvaljujemo za ustvarjeno dobro vzdušje, pozitivno energijo in nastop.
Preberi več
DAN ZA SPReMeMBe    15.APRIL, 2023
15. 4. 2023

DAN ZA SPReMeMBe 15.APRIL, 2023

V soboto, 15.4.2023, je bil drugačen dan, t. i. "Dan za spremembe", v sklopu vseslovenske prostovoljske akcije, ki jo organizira Slovenska filantropija v sodelovanju z različnimi akterji. Z namenom prostovoljskega prispevka k soustvarjanju skupnosti smo se povezali s Hišo Sadeži družbe Žalec, društvom Most Žalec, Koronarnim klubom Žalec, Društvom prijateljev mladine Žalec in Centrom za krepitev zdravja Žalec . V Dnevno varstvenem centru Žalec smo pripravili srečanje, kjer smo krepili medsebojne odnose, spodbujali udeležence k aktivnemu pristopu v lokalni skupnosti, širili spoštovanje in prispevali k sodelovanju različnih društev in organizacij. ZA(ČUTIMO) DOBRO je bila rdeča nit našega druženja in povezovanja. Bilo je lepo, veselimo se naslednjega dneva za spremembe.
Preberi več
OBVESTILO 13.4 2023
14. 4. 2023

OBVESTILO 13.4 2023

Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev Doma Nine Pokorn Grmovje! Obveščamo vas, da smo prejeli obvestilo s strani Ministrstva za zdravje o prenehanju veljavnosti Odredbe o začasnih ukrepih na področju organizacije in opravljanja zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19. Spodbuja se čim višja stopnja normalizacije življenja in uporaba zaščitne maske ni več potrebna. Ob prihodu na obisk, pa vas še vedno prosimo, da se oglasite na recepcijo in vpišete v knjigo obiskov. Veselimo se vašega obiska in vas lepo pozdravljamo! S spoštovanjem, dr. Tomaž Lenart, direktor
Preberi več
~Velikonočno voščilo~
6. 4. 2023

~Velikonočno voščilo~

Velika noc, praznik upanja in veselja, cas prebujanja in novega zivljenja. Naj bodo prazniki mirni in v skrbi za socloveka izpolnjujoci, iskreni in blagoslova polni. Stanovalci in zaposleni v DNPG
Preberi več
Medgeneracijsko srečanje z učenci POŠ Trje
5. 4. 2023

Medgeneracijsko srečanje z učenci POŠ Trje

Medgeneracijska srečanja so v našem domu izredno lepo sprejeta in otroci iz POŠ Trje, ki smo jih gostili tokrat, so v našo hišo prinesli veliko veselja, smeha in otroške vedrine. Skupaj smo razvijali svoje ročne spretnosti in kreativnost, izdelovali smo velikonočne zajčke...
Preberi več
IZDELOVANJE BUTAR
31. 3. 2023

IZDELOVANJE BUTAR

V Sloveniji ni kraja, kjer na cvetno nedeljo ljudje ne bi nosili k blagoslovu vejic, šopov in snopov spomladanskega zelenja. Tudi v našem domu smo iz različnega zelenja - vejic pušpana, bršljana, božjega lese, drena, forzicije ter vrese sestavljali butare, ki smo jih okrasili z rožicami iz krep papirja.
Preberi več
Izdelovanje rož iz papirja
27. 3. 2023

Izdelovanje rož iz papirja

Velika noč je pred vrati in priprave na cvetno nedeljo tudi. V našem domu že tradicionalno vsako leto izdelujemo butare ... Zelenje, ki ga naberemo v okolici doma, povežemo v snope in okrasimo s cvetjem iz papirja. Rože iz papirja zelo lepo popestrijo butare in zato smo se jih želeli naučiti izdelovat. V ta namen smo v dom povabili dve članici društva Rožce iz Vanskega, kjer izdelujejo rože iz krep papirja.
Preberi več
POZDRAV POMLADI 2023
23. 3. 2023

POZDRAV POMLADI 2023

Dnevi se daljšajo, sonce je vedno močnejše in toplota zbuja cvetlice… Narava nas polni s svežo energijo, ki jo potrebujemo, da se z zagonom lotimo novih podvigov. Danes smo se odpravili na daljši pohod ter druženje nadaljevali s športnimi igrami na domskem igrišču. Dobrodošla pomlad!
Preberi več