Previous
Next
Z ljubeznijo do sočloveka.
S skrbjo za kakovost bivanja.
S pogledom na lepote narave.
Z ljubeznijo do sočloveka.
S skrbjo za kakovost bivanja.
S pogledom na lepote narave.

Novice in dogodki

23.05.2018

Dan odprtih vrat - GRMOVJE POJE IN PLEŠE

V sredo, dne 23. 5. 2018 smo v Domu Nine Pokorn Grmovje priredili dan odprtih vrat. Dogodek uvrščamo v okvir Tedna vseživljenjskega učenja in Galiških dni. Letošnje leto smo predstavitev življenja in dela v zavodu osredotočili na delovanje skupin za samopomoč, ki imajo v našem domu dolgoletno tradicijo.Večkrat sodelovanja in druženja s stanovalci pod «taktirko« športno-kulturnih dogodkov, obarvamo tudi medgeneracijsko; k sodelovanju pritegnemo otrok zaposlenih in prostovoljce. Vlogo, pomen in razvojno pot skupin za samopomoč v slovenskem prostoru nam je predstavila ga. Petra Cerinšek, organizatorka regionalne mreže za Savinjsko in Koroško regijo K sodelovanju smo povabili tudi okoliške pevske in plesne skupine, ki so se odlično predstavili z nastopom: MPZ Zvon, MPZ Društvo invalidov Žalec Veseli Pruhovčain folklorna skupina Kulturno umetniško društvo Grifon). Po zaključenem programu smo se zbrali pod kozolcem, v neposredni bližini glavne stavbe, in se družili ob glasbi ter okusni kulinarični postrežbi. Veselil nas je odziv svojcev, vseh povabljenih gostov, upokojencev in občanov, ki so si vzeli čas, da se podružijo z našimi stanovalci pobliže ogledajo Dom. V bodoče si bomo prizadevali pripraviti še več pestro obarvanih srečanj, s katerimi krepimo medsebojna poznanstva in prepoznavnost Doma Nine Pokorn Grmovje v okolici. Nevenka Janež, strokovna vodja DNPG

Preberite več >>

25.04.2018

POKAŽI KAJ ZNAŠ

Letošnje pomladne dni smo si popestrili s simpatičnim dogodkom z imenom POKAŽI KAJ ZNAŠ. Že samo ime nam pove, da so se nam stanovalci predstavili z različnimi sposobnostmi in znanjem. Tako smo slišali pravi rap v izvedbi dveh naših stanovalcev, potem smo spoznali, da imamo med nami pravi citrarko, ki nas je presenetila s svojim talentom in pobožala s prijaznim zvokom citer. Tudi pevski talenti so prišli na svoj račun. Glasbeno plesno dopoldne smo preživeli v prijetnem vzdušju in netekmovalnem duhu. Važno je sodelovati, ne zmagati.

Preberite več >>

11.04.2018

SREČANJE ŽOGA BANDOV

Srečanje žoga bendov Napočil je dan ″ D”, naše prvo sodelovanje na srečanju žoga bendov. 11.4. ob 8.00 uri zjutraj smo se odpeljali proti Koroški. Polni pričakovanj smo vstopili v družbeni dom na Prevaljah, kjer je potekalo že 4. Srečanje žoga bendov splošnih in posebnih socialno varstvenih zavodov. Dvorana je bila polna pisanih žog, nasmejanih obrazov in pozitivne energije. Po otvoritvenem nagovoru gospe direktorice doma Na Fari, ki je bila to leto organizator dogodka se je začelo zares. Bili smo priče neverjetnim koreografijam in čudovitem izboru glasbe. Predstavilo se je kar 12 žoga bendov iz vse Slovenije. Stanovalci so zelo uživali v samem programu. Najbolj se jim je vtisnil v spomin nastop žoga benda zaposlenih organizatorjev. Pripravili so pravi spektakel! Z lepimi vtisi smo se vrnili domov in se veselimo spet naslednjega srečanja.

Preberite več >>