Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Previous
Next
Z ljubeznijo do sočloveka.
S skrbjo za kakovost bivanja.
S pogledom na lepote narave.
Z ljubeznijo do sočloveka.
S skrbjo za kakovost bivanja.
S pogledom na lepote narave.

Novice in dogodki

23.05.2024

EVROPSKI PROJEKT »INTERREG – CENTINOSS«

EVROPSKI PROJEKT »INTERREG – CENTINOSS« (CENTer za INOvacije v Socialni oSkrbi) Na uvodnem srečanju v Reki (HR) smo se sestali partnerji v projektu CENTINOSS, ki se osredotoča na razvoj in izvajanje novih modelov socialnovarstvenih storitev za starejše in osebe z motnjami v duševnem razvoju v Sloveniji in na Hrvaškem. Uvodna konferenca, ki je bila 26. aprila 2024 v Reki, je označila začetek izvajanja projekta »CENTINOSS – CENTER za inovacije v socialnem varstvu«, ki ga skupaj izvajajo Dom starejših občanov Kantrida Reka, Fundacija Univerze v Reki, Dom Nine Pokorn Grmovje in Univerza Alma Mater Europea pod vodstvom Primorsko-goranske županije, kot vodilnega partnerja projekta. Glavni cilji vključujejo krepitev partnerstva med organizacijami, izboljšanje dostopnosti do storitev, vzpostavitev »Centra za socialne inovacije« za prenos dobrih praks in izobraževanje, ter razvoj novih oskrbovalnih modelov. Projekt traja od 01.03.2024 in se bo zaključil 28.02.2026. Dom Nine Pokorn Grmovje bo v okviru projekta opremil CENTER ZA INOVACIJE (center za zagotavljanje inovativnih oblik socialnih uslug) ter uredil TERAPEVTSKI KOTIČEK za stanovalce, zaposlene ter druge obiskovalce Doma.

Preberite več >>

23.05.2024

Podelitev certifikatov - Družini prijazno podjetje

PODELITEV CERTIFIKATOV DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE, 15. MAJ 2024 Na mednarodni dan družin, 15. maja 2024, je Ekvilib Inštitut na Gospodarski zbornici Slovenija v Ljubljani podelil certifikate Družini prijazno podjetje novim podjetjem in organizacijam. Med prejemniki je bilo 16 podjetij z osnovnim in polnim certifikatom Družini prijazno podjetje ter 24 podjetij in organizacij, ki so prejele zahvale za širjenje kulture družini prijaznega podjetja v Sloveniji. Posebne zahvale za širjenje kulture družini prijaznega podjetja v Sloveniji, katero je s ponosom prejel tudi Dom Nine Pokorn Grmovje, so prejela podjetja in organizacije, ki so v certificiranje vključena že več kot šest let in so uspešno prestala drugo revizijo, ter več kot 10 let in so uspešno prestala že tretjo revizijo (tudi Dom Nine Pokorn Grmovje), četrto revizijo (13 let) in tudi peto revizijo (16 let).

Preberite več >>

23.04.2024

Vseslovensko petje s srci

Vseslovensko petje s srci je dogodek, ki povezuje Slovence in Slovenke skozi pesem in krepi slovensko kulturo. Odločili smo se, da se temu dogodku pridružimo tudi zaposleni in stanovalci Doma Nine Pokorn Grmovje. Tako je tudi v našem Domu, 23.4.2024, odmevala melodija slovenskih ljudskih pesmi, ki smo jih prepevali prav vsi, ob odlični spremljavi našega prostovoljca, Francija Podbrežnika. Občutki, ki jih prebudijo takšni trenutki, nas opominjajo na lepoto in moč naše dediščine, ki nas združuje v pesmi in duhu. Ohranimo tradicijo živo!

Preberite več >>