Previous
Next
Z ljubeznijo do sočloveka.
S skrbjo za kakovost bivanja.
S pogledom na lepote narave.
Z ljubeznijo do sočloveka.
S skrbjo za kakovost bivanja.
S pogledom na lepote narave.

Novice in dogodki

01.06.2016

Frizerska delavnica

Dom Nine Pokorn že vrsto let sodeluje s Srednjo šolo za storitvene dejavnosti in logistiko v Celju, kjer se izobražujejo tudi bodoče frizerke in frizerji. Letos smo frizersko delavnico izvedli pri nas v domu in k nam v goste povabili 5 dijakinj drugega letnika – program frizer, ki so prijazno in seveda prav profesionalno uredile pričeske našim stanovalkam. Stanovalke so bile izredno zadovoljne, bodoče frizerke pa tudi, saj so s svojimi spretnimi rokami in frizerskim znanjem polepšale naše stanovalke in jih razveselile. Medgeneracijska srečanja so izredno dobrodošla, našim stanovalcem mlada ustvarjalna bitja prinašajo posebno motivacijo in voljo do življenja, dijaki in dijakinje pa spoznavajo različne možnosti zaposlitve in si pridobivajo življenjske in delovne izkušnje.

Preberite več >>

01.06.2016

Dan odprtih vrat

Dan odprtih vrat v Domu Nine Pokorn Grmovje »DOM NINE POKORN GRMOVJE SE PREDSTAVI« V Domu Nine Pokorn Grmovje vsako leto priredimo dan odprtih vrat, kjer se predstavimo celovito v smislu narave dela, življenja in organizacije. Dogodek smo v mesecu maju združili s Tednom vseživljenjskega učenja, kjer aktivno sodelujemo že vrsto let, hkrati pa tudi s pestro paleto kulturno-družabnih dogodkov, ki obeležujejo Gališke dneve, saj smo lokacijsko in sodelovalno intenzivno vpeti v okoliš krajevne skupnosti Galicija. Letošnje leto smo izbrali pomenljiv naslov: »Dom Nine Pokorn Grmovje se predstavi«, saj smo želeli združiti predstavitve naših stanovalcev, zaposlenih in zunanjih gostov. Poleg kulturnega programa, s katerim smo otvorili dogodek, smo v prostorih naše nove knjižnice, pod nazivom pesmi ogrejejo dušo in srce, gostom ponudili recitale pesmi ge. Nuše Ilovar ob glasbeni spremljavi. V sosednji stavbi se je odvijala diskusija ob srečanju skupine za samopomoč Zeliščarji. V goste smo povabili tudi krožek Zelišča, zdravje in narava, ki deluje v okviru Univerze za III. življenjsko obdobje; beseda je tekla o predstavitvi zelišč, njihovem pomenu za zdravje, bogatih izkušnjah pri pripravi napitkov, tinktur ipd. V nadaljevanju srečanja je beseda tekla o spominih, ki so globoko vtkani in prepredeni z vtisi, ponosom, bolečino, pa tudi radostjo ob sprejemu med rudarje rudnika Zabukovica. Srečanje je ob predstavitvi jubilejnega filma o rudniku Zabukovica predstavil dr. Hribar Jožef, predsednik etnološkega društva Srečno. Ob sprehodu v prijetnem ambientu okolice stavb našega zavoda, smo obiskovalcem zagotovili ogled Doma (posameznih enot, služb in okolja). Še posebej ponosni smo na novo pridobljeno bivalno enoto, ki jo imenujemo Pod lipco na Dobrni. Trenutno šteje 11 stanovalcev in v kratkem pričakujemo namestitev 12. osebe. S tem bodo kapacitete BE zapolnjene. Čudovita okolica, klima in dober vtis so prevzeli tudi obiskovalce, ki so si jo z veseljem ogledali, njeni stanovalci pa se obiska radi spominjajo. Ob pestrem dogajanju in druženju z obiskovalci se je popoldan počasi prevešal v drugo polovico, ko smo stopili v jedilnico in se okrepčali z odlično kulinarično ponudbo. Dan nam je minil hitro, prehitro in veseli smo bili odziva obiskovalcev ter njihovih vtisov – to nam daje zagotovilo, da gremo po pravi poti k uresničevanju vizije – DOM Z VELIKO ZAČETNICO. Saj veste: … pozabili boste kaj smo povedali, pozabili boste kaj vse smo naredili, nikoli pa ne boste pozabili, kako ste se v naši družbi počutili! DOBRODOŠLI K NAM, KADAR VAS POT ZANESE NAOKROG! Nevenka Janež, strokovna vodja DNPG

Preberite več >>

26.04.2016

POZDRAV POMLADI

April je pomladni mesec, ko se narava prebudi in zažari v vsej svoji lepoti. V tem mesecu, natančneje 22. aprila praznujemo tudi svetovni dan tabornikov in svetovni dan Zemlje in Zemlji v čast smo v DNPG pripravili večji dogodek z naslovom POZDRAV POMLADI. V goste smo povabili tabornike iz rodu Bistre Savinje iz Šempetra, ki so nam zakurili ogenj, spekli hrenovke in pravi skavtski kruh imenovan TWIST. Na domskem igrišču so potekale različne športne igre in zabava ob glasbenih vložkih tabornikov in naših stanovalcev, ki zelo radi skupaj zapojejo. Odpravili smo se tudi na krajši orientacijski pohod, na gozdno učno pot, v neposredni bližini DNPG. Na poti smo reševali različne zabavne in poučne naloge in na koncu naš pohod zaključili s sestavljenim geslom, ki se je glasilo: KJER JE SLOGA JE TUDI MOČ. Ker smo bili složni in povezani, nam je uspelo. Bravo mi!

Preberite več >>