Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice in utrinki - 2018


 

 


20. 3. 2018

POMLAD JE PRIŠLA MED NAS

Letošnja zima je bila kar precej huda, zato smo že vsi z velikim veseljem pričakovali tople pomladne dni. V ta namen smo pripravili pomladno dopoldne in si kar sami priklicali POMLAD, še preden se je ta resnično razcvetela po naši okolici. Pekli smo slastne jabolčne cvetlice, izdelovali cvetlične venčke iz papirja ter prepevali ljudske pesmi o pomladi. Preživeli smo lepo dopoldne, si okrasili domske prostore z našimi izdelki ter se posladkali s čežano in jabolčnimi cvetlicami.
Preberi več
13. 2. 2018

Pustovanje

Pustovanje v DNPG je vsako leto najbolj norčav in zabaven dogodek in tudi letos smo se simpatično in izvirno oblekli, kot se za pustni torek spodobi in se nepozabno zabavali... Pustni torek je letošnje leto minil v podobah različnih pustnih mask. Pripravili smo pustno zabavo s predstavitvijo skupinskih in samostojnih pustnih mask. Posamezne enote našega doma so se predstavile s skupinskimi maskami. Med nas so prišli dimnikarji, pikapolonice, košarkarji, zdravniki, Sneguljčica in sedem palčkov, graščaki, zdravniki, cigani, pirati in domine. Ob zabavni glasbi smo rajali vse do kosila, se posladkali z domačimi krofi, ki so jih spekli naši kuharji ter preživeli norčavo pustno dopoldne. Razglasili smo tudi najbolj smešno, zabavno in najbolj izvirno masko. Komisijo so najbolj navdušili Graščaki, dimnikarji in cigani. Vse maske so bile nagrajene, vesele ter nasmejane do ušes in še čez.
Preberi več
30. 1. 2018

Ogled glasbene predstave Enci Benci Katalenci

V okviru festivala Bobri smo si v Cankarjevem domu v Ljublljani ogledali glasbeno predstavo Encci Bencci Katalenci. Letošnje leto smo se prvič udeležili festivala BOBRI, ki poteka v Ljubljani in si ogledali več predstav. Med drugim tudi glasbeno predstavo Enci Benci Katalenci. Skupina Katalena se na svojstven, originalen način loti glasbene predstavitve otroških ljudskih pesmic in izštevank. Glasbena predstava nas je navdušila z edinstveno, izvirno sceno, avtorsko glasbo Katalencev ter pravo pravcato odrsko predstavo. Bili smo navdušeni in polni prijetnih vtisov. Obuduli smo ljudkse pesmi in izštevanke, ki se jih spominjamo še iz otroštva in so vedno aktualne.
Preberi več
25. 1. 2018

Srečanje s svojci

Srečanje s svojci je za naše stanovalce prav posebven dogodek, ki se ga vsi skupaj zelo veselimo in nestrpno pričakujemo. Letos smo se odločili, da prripravimo tovrstno srečanje že v mesecu januarju. Tako smo določili datum 25.1.2018 in na široko odprli vrata našega doma. Vsem, ki so se prijazno odzvali povabilu in nas počastili s svojim obiskom v domu, smo zapolseni, skupaj s stanovalc,i pripravili kulturni program, ki so ga popestrili tudi člani Foklornega društva Galicija. Srečanje s svojci je priložnost za druženje, hkrati pa tudi možnost za predstavitev našega dela v preteklem letu. Utrinke leta 2017 smo strnili v kratek filmček, ki smo si ga tudi ogledali. Po končanem programu smo se skupaj poveselil iin prepustili kulinaričnim užitkom z dobrotami iz domače kuhinje, kjer so za nas ustvarjali naši kuharji in s svojimi specialitetami razvajali naše brbončice. Preživeli smo prijetno popolddne in večer, v družbi prijaznih nasmehov in toplih besed.
Preberi več
11. 1. 2018

Obisk Prirodoslovnega muzeja v Ljubljani

V mesecu decembru smo obiskali Prirodoslovni muzej Slovenije in si ogledali praznično Ljubljano...
Preberi več
Praznični december
9. 1. 2018

Praznični december

Pravijo, da pravljice ni, ampak pravljica je, tudi mir, sreča, veselje je…
Preberi več