Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Bivanjski standard

Stanovalci na primarni lokaciji Doma bivajo v treh stavbah: centralna stavba, graščina in nastanitveni objekt. Prav tako so nastanjenih v petih dislociranih bivalnih enotah in v eni stanovanjski skupini.

Dom od marca 2018 na vseh enotah deluje po konceptu odnosne nege;  model skladnih odnosov.

Ob hkratnem spreminjanju vrednosti principov, načinov dela, sistema in celotnega okolja, danes vse bolj v našem domu dobiva osrednje mesto tudi proces deinstitucionalizacije. Sama proces predstavlja ne samo dvig kakovosti življenja naših stanovalcev s poudarkom na individualizaciji, ampak pomeni tudi pot v nenehno skupno spreminjanje odnosov. Tako smo v letu 2006 odprli svojo prvo bivalno enoto, do danes jih imamo 6.

Centralna stavba

Centralna stavba

Stanovalci so nastanjeni v treh stanovanjskih sklopih, obdanih z naravnim okoljem starodavnega parka, kateri daje stanovalcem občutek družinskega utripa ter osebno varnost.

V centralni stavbi je nastanjenih 150 stanovalcev. Razpolagamo z enoposteljnimi, dvoposteljnimi in troposteljnimi sobami. Imamo tri moške in dva ženska oddelka, en negovalni oddelek in en varovani oddelek.

V centralni stavbi so poleg kuhinje, pralnice in uprave še vse strokovne službe: SOCIALNA SLUŽBA, FIZIOTERAPIJA in DELOVNA TERAPIJA

Enota Graščaki

Enota Graščaki

Graščina je 50 m oddaljena od centralne stavbe. Gre za popolnoma prenovljeno staro graščino. V njej biva 25 stanovalcev. Sobe so enoposteljne in dvoposteljne.

V graščini so poleg jedilnice z dnevnim prostorom še DVE INŠTRUKTORSKI DELAVNICI.

Enota Zarja

Enota Zarja

Enota je od centralne stavbe prav tako oddaljena 50 m. V njej biva 16 stanovalcev, v enoposteljnih in dvoposteljnih sobah.

V enoti sta DVE INŠTRUKTORSKI DELAVNICI, KREATIVNA DELAVNICA in FRIZERSKI SALON za stanovalce.

Bivalna enota 1, Žalec

Bivalna enota 1, Žalec

Ul. Nikole Tesla 19, 3310 Žalec

Tel: (03) 5715 620

Vodja bivalne enote: Magda Pajić

Bivalna enota je umeščena v mirnem delu Žalca, v delu vrstnih hiš in je do centra Žalca odmaknjena le nekaj minut. V njej biva 6 stanovalcev v eno in dvoposteljnih sobah.

Bivalna enota 7, Polzela

Bivalna enota 7, Polzela

Orova vas 2, 3313 Polzela

Tel.: (03) 5722 699

Vodja bivalne enote: Barbara Krašovic

Bivalna enota je locirana na obrobju Polzele, v mirnem naselju. Okolica je zavita v zelenje in ima veliko površin okoli hiše. Do centra Polzele je oddaljena 10 min hoje. V njej biva 11 stanovalcev, v eno in dvoposteljnih sobah.

Bivalna enota 3, Žalec

Bivalna enota 3, Žalec

Šprajčeva ulica 3, 3310 Žalec

Tel: (03) 5715 317

Vodja bivalne enote: Vesna Povše

Bivalna enota je locirana v mirnem okolju v neposredni bližini centra Žalca. Ima lepo urejeno okolico in veliko prostora za vrtičkanje in sadjarjenje. Od zdravstvenega doma je oddaljena le nekaj korakov, od samega centra Žalca pa 5 minut. V njej biva 7 stanovalcev v eno in dvoposteljnih sobah.

Bivalna enota 4, Dramlje

Bivalna enota 4, Dramlje

Svetelka 1, 3222 Dramlje

Tel: (03) 5730 019

Vodja bivalne enote: Breda Arzenšek

V Dramljah imamo večjo bivalno enoto, v kateri biva 15 stanovalcev. Sobe so enoposteljne in dvoposteljne. Bivalna enota je v neposredni bližini cerkve in manjše okrepčevalnice, sicer pa je locirana sredi vasi. Njeni odprti vaščani so nas lepo sprejeli v svojo sredino, za kar smo jim hvaležni.

Stanovanjska skupnost 1, Žalec

Stanovanjska skupnost 1, Žalec

Tomšičeva 1, 3310 Žalec

Tel.: 059 133 494

Vodja: Katarina Pristovšek Mutec

Stanovanjska skupnost se nahaja v več-stanovanjski stavbi v centru Žalca. V bližini je pošta, policija, gasilni dom, avtobusna postaja. V njej bivajo 4 stanovalci v dvoposteljnih sobah.

Bivalna enota 6, Dobrna - POD LIPCO

Bivalna enota 6, Dobrna - POD LIPCO

Dobrna 15 A, 3204 Dobrna

Tel: (03) 059 140 937

Vodja bivalne enote: Olga Flis

Ob koncu leta 2015 smo odprli našo prvo lastno enoto, ki smo jo v celoti prenovili. Bivalna enota je umeščena v prijetno okolje centa Dobrne in ima v bližini trgovino, pekarno, pošto, gostišča, avtobusno postajo; od Term Dobrna je oddaljena 650m (10 min hoje).

V enoti biva 12 stanovalce v eno in dvoposteljnih sobah.


Zadnjič posodobljeno: 13. 9. 2023