Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Podelitev certifikatov - Družini prijazno podjetje

23. 5. 2024
PODELITEV CERTIFIKATOV DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE, 15. MAJ 2024

Na mednarodni dan družin, 15. maja 2024, je Ekvilib Inštitut na Gospodarski zbornici Slovenija v Ljubljani podelil certifikate Družini prijazno podjetje novim podjetjem in organizacijam.
Certifikate in zahvale sta podeljevali Nuša Majhenc, vršilka dolžnosti generalne direktorice Direktorata za družino na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Petra Hartman, vodja certificiranja na Ekvilib Inštitutu.
Med prejemniki je bilo 16 podjetij z osnovnim in polnim certifikatom Družini prijazno podjetje ter 24 podjetij in organizacij, ki so prejele zahvale za širjenje kulture družini prijaznega podjetja v Sloveniji.
Posebne zahvale za širjenje kulture družini prijaznega podjetja v Sloveniji, katero je s ponosom prejel tudi Dom Nine Pokorn Grmovje, so prejela podjetja in organizacije, ki so v certificiranje vključena že več kot šest let in so uspešno prestala drugo revizijo, ter več kot 10 let in so uspešno prestala že tretjo revizijo (tudi Dom Nine Pokorn Grmovje), četrto revizijo (13 let) in tudi peto revizijo (16 let).

V Domu Nine Pokorn Grmovje se v skladu z našimi vrednotami trudimo zagotavljati čim boljše pogoje za delo naših sodelavcev, skrbimo za varnost, zdravje in zadovoljstvo na delovnem mestu ter uravnoteženost osebnega in poklicnega življenja. Certifikat Družini prijazno podjetje pomeni še eno potrditev, da delamo dobro ter stremimo k temu, da imajo zaposleni dobre pogoje v okviru danih zmožnosti ter da nam je pomembno usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja. Pripravljeni in implementirani ukrepi, ki so se dobro prijeli, so koristni in izboljšujejo naše delo.
 
Implementirani ukrepi podjetja:
1. Časovni konto
2. Skrajšan delovni čas zaradi družinskih obveznosti
3. Tim za usklajevanje poklicnega in družinskega življenja
4. Ukrepi za varovanje zdravja
5. Komuniciranje z zaposlenimi
6. Komuniciranje z zunanjo javnostjo
7. Raziskave med zaposlenimi o usklajevanju dela in družine
8. Druženje med zaposlenimi
9. Izobraževanje vodij na področju usklajevanja dela in družine
10. Mentorstvo po povratku ob daljši odsotnosti
11. Sodelovanje svojcev zaposlenih pri občasnih delih v organizaciji
12. Novoletno obdarovanje otrok
13. Ponudba za prosti čas
14. Otroci v organizaciji