Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice in utrinki - Oktober 2023


 

 


Kostanjev piknik 2023
26. 10. 2023

Kostanjev piknik 2023

Letošnja jesen kar kliče po sprehodu v gozd in nabiranju gozdnih sadežev, zato smo tudi mi vzeli pot pod noge in se odpravili v lov za kostanjem. V četrtek, 26.10.2023, smo izkoristili sončno vreme in si pripravili piknik, kjer je zadišalo po pečenem kostanju in pečenih jabolkih. Za povrh pa so nas s svojim glasbenim presenečenjem razveselili člani skupine Trio Adijo, ki deluje pod okriljem prostovoljca Franca Podbrežnika!
Preberi več
Nastop MPZ Cetis Celje
19. 10. 2023

Nastop MPZ Cetis Celje

V četrtek, 19.10.2023, so pri nas v Domu nastopili člani mešanega pevskega zbora Cetis Celje. Nastopili so pod vodstvom zborovodje Andreja Fišerja. V okviru koncerta z naslovom V objemu glasbe in rož so se predstavili s slovensko pop in ljudsko glasbo. Stanovalci so bili nad izborom pesmi in izvedbo zelo navdušeni in se nastopajočim zahvalili z bučnim aplavzom.
Preberi več
Svetovni dan hrane
16. 10. 2023

Svetovni dan hrane

Hrana je za človekovo bivanje izrednega pomena Vsako leto 16.oktobra po vsem svetu praznujemo svetovni dan hrane. Svetovna organizacija za hrano in kmetijstvo je letos izpostavila pomen vode pod sloganom "Voda je življenje, voda je hrana." To je dan, ko se tudi v našem domu posvetimo pomenu hrane in prehranjevalnim navadam. Današnje dopoldne smo se preizkusili v kulinaričnem podvigu. Pripravili smo tri različne namaze. Lupljenje, rezanje, sekljanje različne zelenjave in zelišč nam gre dobro od rok. Pripravili smo si okusno malico, ter se spoznali s prehranjevalno verigo, ki nas opozarja na pravilno ravnotežje v našem prehranjevanju. Do hrane in vode razvijamo spoštljiv odnos ter se pri uživanju le-te obnašamo varčno in hvaležno.
Preberi več
Medgeneracijski tabor 2023
16. 10. 2023

Medgeneracijski tabor 2023

Letos smo v Domu Nine Pokorn že drugo leto zapored organizirali medgeneracijski tabor v Rogašovcih. K sodelovanju smo povabili naše stanovalce, uporabnike dnevnega varstva iz Žalca in otroke zaposlenih na Grmovju. Tudi letos smo se odpravili na Goričko, natančneje na turistično kmetijo Čebelji gradič, kjer so nas že lani prijazno sprejeli, zato smo se letos ponovno odpravili ravno k njim. Jesen nas je obdarila s prelepim, toplim vremenom. Odpravili smo se tudi na izlet v mesto Grad, kjer smo obiskali doživljajski park Vulkanijo in se poučili o nekoč delujočem vulkanu na Goričkem. Ogledali smo si grad GRAD, ki slovi kot največji grad na Slovenskem, saj ima kar 365 sob. Preživeli smo prijetne dni v duhu medsebojnega povezovanja in medgeneracijskega sodelovanja. Na kmetiji smo spoznavali stara kmečka opravila, ličkali koruzo, nabirali in pekli kostanj, hranili in božali različne živali. Sprehodili smo se do bližnjega čebelnjaka, kje smo podrobno spoznali življenje čebel v panju, si ogledali matico in trote ter pokusili več različnih vrst medu.
Preberi več
2. GRMOVSKA ENOLONČNICA - Svetovni dan duševnega zdravja
10. 10. 2023

2. GRMOVSKA ENOLONČNICA - Svetovni dan duševnega zdravja

V Domu Nine Pokorn Grmovje smo v okviru Svetovnega dneva duševnega zdravja priredili kuhanje tradicionalne GRMOVSKE ENOLONČNICE in pripravili kulturni program. Našemu povabilu so se odzvali iz bližnje in daljne okolice ter se pomerili v kuhanju. Strokovna komisija je vse jedi ocenila in izbrala zmagovalno, ki se bo v Domu Nine Pokorn (po njihovem receptu) kuhala vse do naslednje Grmovske enolončnice! Dopoldne smo zaključili v prijetnem vzdušju in stkali močne vezi ter si obljubili, da se naslednje leto ponovno srečamo.
Preberi več