Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice in utrinki - Julij 2023


 

 


Kino večer
27. 7. 2023

Kino večer

V četrtek, 27.7.2023, smo izkoristili lepo, sončno vreme in si privoščili sedmo umetnost na prostem. Pod kozolcem smo stanovalcem pričarali pravo filmsko vzdušje in priredili poletni grmovski kino. Ogledali smo si slovensko mladinsko klasiko Sreča na vrvici… Kaj bi film brez popcorna? Dišalo je po sveže pokošeni travi in sveže pečenih kokicah…
Preberi več
Glasba gre v svet
26. 7. 2023

Glasba gre v svet

V sredo, 26.7.2023, so nas v sklopu projekta Glasba gre v svet, že drugo leto zapored s svojim nastopom ter izjemno interpretacijo del skladatelja F. Schuberta, počastili glasbeniki Tim Skalar Demšar, Timotej Willewaldt, Petar Njegovan, Izak Hudnik ter mentor, Milan Hudnik. Namen izobraževalnega projekta, je predvsem približanje kvalitetne klasične glasbe različnim socialnim skupinam, ki navadno težje dostopajo do nje. Tako z brezplačnimi koncerti svojim poslušalcem pričarajo posebno koncertno izkušnjo. Tudi mi smo neizmerno uživali, izvajalcem pa se iz srca zahvaljujemo za enkratno glasbeno doživetje.
Preberi več
Simbioza med generacijami
10. 7. 2023

Simbioza med generacijami

V ponedeljek, 10.7.2023 so nas obiskali predstavniki Zavoda za medgeneracijsko sodelovanje SIMBIOZA Genesis, z namenom, da našim stanovalcem približajo uporabo informacijske tehnologije. K nam so se pripeljali z mobilno računalniško učilnico. Vsak sodelujoči je dobil svojo tablico v uporabo. Naučili smo se uporabljati brskalnik google, kalkulator in različne aplikacije za prosti čas in izobraževanje. Preživeli smo prijetno, izobraževalno dopoldne. Takšnih dogodkov se veselimo tudi v prihodnje in hvala Zavodu SIMBIOZA za povabilo k sodelovanju.
Preberi več