Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice in utrinki - Marec 2023


 

 


IZDELOVANJE BUTAR
31. 3. 2023

IZDELOVANJE BUTAR

V Sloveniji ni kraja, kjer na cvetno nedeljo ljudje ne bi nosili k blagoslovu vejic, šopov in snopov spomladanskega zelenja. Tudi v našem domu smo iz različnega zelenja - vejic pušpana, bršljana, božjega lese, drena, forzicije ter vrese sestavljali butare, ki smo jih okrasili z rožicami iz krep papirja.
Preberi več
Izdelovanje rož iz papirja
27. 3. 2023

Izdelovanje rož iz papirja

Velika noč je pred vrati in priprave na cvetno nedeljo tudi. V našem domu že tradicionalno vsako leto izdelujemo butare ... Zelenje, ki ga naberemo v okolici doma, povežemo v snope in okrasimo s cvetjem iz papirja. Rože iz papirja zelo lepo popestrijo butare in zato smo se jih želeli naučiti izdelovat. V ta namen smo v dom povabili dve članici društva Rožce iz Vanskega, kjer izdelujejo rože iz krep papirja.
Preberi več
POZDRAV POMLADI 2023
23. 3. 2023

POZDRAV POMLADI 2023

Dnevi se daljšajo, sonce je vedno močnejše in toplota zbuja cvetlice… Narava nas polni s svežo energijo, ki jo potrebujemo, da se z zagonom lotimo novih podvigov. Danes smo se odpravili na daljši pohod ter druženje nadaljevali s športnimi igrami na domskem igrišču. Dobrodošla pomlad!
Preberi več
Tombola
22. 3. 2023

Tombola

V našem domu vsako leto organiziramo družabno srečanje skupin za samopomoč s pridruženimi člani in voditelji. Srečanje je potekalo v sproščenem in zabavnem vzdušju, ob igranju igre tombola s priročnimi darilci. Ob zabavni glasbeni spremljavi smo se podružili in na koncu še posladkali z domačimi dobrotami, ki sta jih samo za ta namen spekli voditeljici skupine SPOMINČEK, ga. Martina in Julijana. Veseli smo, da smo se zbrali v tako velikem številu in skupaj zakorakali v pomlad…
Preberi več
Zimovanje v KRANJSKI GORI
9. 3. 2023

Zimovanje v KRANJSKI GORI

Za nami je čudovito 4-dnevno zimovanje v Kranjski gori, kjer smo prav vsak dan izkoristili za druženje, sprehode in zabavo. Nismo se ozirali na vreme in smo kljub oblakom na nebu, veliko prehodili ter si med drugim ogledali Planico, jezero Jasna, izvir Save Dolinke na Zelencih… in še kaj. Čas smo si krajšali tudi z igranjem družabnih iger ter prepevanjem. Tako stanovalci, kot tudi spremljevalci smo se imeli odlično in komaj že čakamo na naš naslednji izlet…
Preberi več