Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

1. GRMOVSKA ENOLONČNICA

10. 10. 2022
V Domu Nine Pokorn smo svetovni dan duševnega zdravja, 10.10.2022, obeležili z izvedbo tekmovanja v kuhanju 1. Grmovske enolončnice. Stanovalce in zaposlene Doma Nine Pokorn ter tudi okoliška društva iz lokalne skupnosti, smo povabili k sodelovanju, da oblikujejo ekipe in se pomerijo v kuhanju enolončnice. Na tekmovanje, v kuhanju enolončnice, so se je prijavile štiri mešane ekipe, v katerih so sodelovali zaposleni skupaj s stanovalci in predstavniki različnih društev iz lokalne skupnosti. Vsaka ekipa je uporabila svoj skrivni recept in tako svoji enolončnici priskrbela edinstven okus.
Ob koncu kuhanja je zasedla tričlanska komisija, ki je določila zmagovalno enolončnico, ki so jo skuhali predstavniki DU Pirešica. V dar so prejeli prehodni pokal Grmovska enolončnica. Skuhali so res odlično enolončnico, za kar jim čestitamo. Odlične enolončnice so se nato razdelile med obiskovalce in vsi smo uživali ob okusnem in s srcem pripravljenem kosilu. 
Tekmovanje in druženje je potekalo na igrišču našega doma, kjer je poleg kuhanja enolončnic potekal tudi kulturni program, katerega so ustvarjali stanovalci našega doma.   Čeprav je bil dan obarvan v tekmovalnem duhu, je bil glavni namen dogodka druženje in obeležitev svetovnega dneva duševnega zdravja. Srečanje smo zaključili s polnimi želodčki in se zavezali k tradicionalni organizaciji tega dogodka tudi v prihodnje.