Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice in utrinki - Oktober 2022


 

 


Otvoritev Bivalne Enote 3
26. 10. 2022

Otvoritev Bivalne Enote 3

Stanovalci bivalne enote 3 so se preselili na novo lokacijo, v bivalno enoto IVANC, ki je prav tako umeščena v prijetnem, mirnem okolju Žalca. V ta namen je v sredo, 26.10.2022, potekala otvoritev bivalne enote, s slavnostnim prerezom traku in glasbenim kulturnim programom. Stanovalcem in zaposlenim želimo prijetno bivanje v novem domu.
Preberi več
Kostanjev piknik
20. 10. 2022

Kostanjev piknik

Letošnja jesen nas je obdarila s toplimi jesenskimi barvami in z obilico sončnih dni, ki smo jih izkoristili za nabiranje kostanja in drugih gozdnih sadežev. Kostanja je letos res v izobilju, zato smo naše košare v gozdu hitro napolnili. Na lepo, sončno dopoldne smo priredili kostanjev piknik s pečenim in kuhanim kostanjem, za posladek pa so zadišala še pečena jabolka. MMMM, same jesenske dobrote sredi prečudovite barvite jeseni.
Preberi več
Medgeneracijski tabor  - Rogašovci
14. 10. 2022

Medgeneracijski tabor - Rogašovci

Letos smo se v Domu Nine Pokorn odločili, da po dolgih letih zopet organiziramo medgeneracijski tabor. K sodelovanju smo povabili naše stanovalce, uporabnike dnevnega varstva iz Žalca in otroke zaposlenih na Grmovju. Odpravili smo se v Rogašovce, na turistično kmetijo Čebelji gradič. Preživeli smo prijetne tri dni v duhu medsebojnega povezovanja in medgeneracijskega sodelovanja. Na kmetiji smo spoznavali stara kmečka opravila, hranili in božali različne živali, prepevali pesmi, plesali, telovadili in se zabavali na svežem, mehkem zraku, sredi Goričkega. Tabor smo zaključili polni prijetnih vtisov in novih izkušenj ter se razšli v želji, da se naslednje leto zopet odpravimo v kakšen zanimiv kotiček Slovenije in skupaj nadgrajujemo naše medgeneracijsko raziskovanje.
Preberi več
GLASBENI VEČER 2022
12. 10. 2022

GLASBENI VEČER 2022

V sredo, 12. 10. smo v naših prostorih gostili posebne glasbene goste, ki so nam ponudili veliko čarobne glasbe. Že tradicionalni GLASBENI VEČER 2022, je bil odet v tančico ljubezni in romantike. Kot prva sta se nam predstavila zakonca Franjo in Marina OSET, v nadaljevanju sta nas z nežnim glasom in zvoki kitare razvajala še Ana Golavšek in Jernej Luzar, vse skupaj pa je z interpretacijo čudovite poezije povezal prijatelj Grmovja, glasbenik, komik in moderator, naš Franci Podbrežnik. Ta večer sta nas združevali pesem in poezija, medtem ko so vtisi, čustveno nabitega glasbenega večera pri naših stanovalcih, odmevali še več dni… Glasba nas povezuje, z glasbo premagujemo marsikatero človeško stisko, glasba nas bogati ter pomirja...
Preberi več
1. GRMOVSKA ENOLONČNICA
10. 10. 2022

1. GRMOVSKA ENOLONČNICA

V Domu Nine Pokorn smo svetovni dan duševnega zdravja, 10.10.2022, obeležili z izvedbo tekmovanja v kuhanju 1. Grmovske enolončnice. Stanovalce in zaposlene Doma Nine Pokorn ter tudi okoliška društva iz lokalne skupnosti, smo povabili k sodelovanju, da oblikujejo ekipe in se pomerijo v kuhanju enolončnice. Na tekmovanje, v kuhanju enolončnice, so se je prijavile štiri mešane ekipe, v katerih so sodelovali zaposleni skupaj s stanovalci in predstavniki različnih društev iz lokalne skupnosti. Ob koncu kuhanja je zasedla tričlanska komisija, ki je določila zmagovalno enolončnico, ki so jo skuhali predstavniki DU Pirešica. Prejeli so prehodni pokal Grmovska enolončnica. Skuhali so res odlično enolončnico, za kar jim čestitamo. Tekmovanje in druženje je potekalo na igrišču našega doma, kjer je poleg kuhanja enolončnic potekal tudi kulturni program, katerega so ustvarjali stanovalci našega doma. Čeprav je bil dan obarvan v tekmovalnem duhu, je bil glavni namen dogodka druženje in obeležitev svetovnega dneva duševnega zdravja. Srečanje smo zaključili s polnimi želodčki in se zavezali k tradicionalni organizaciji tega dogodka tudi v prihodnje.
Preberi več
rožnate pletenine 2022
7. 10. 2022

rožnate pletenine 2022

Rožnati oktober je mesec osveščanja o raku na dojkah. Tudi letos smo se pridružili vseslovenski akciji ovijanja dreves, katere namen je osveščanje slovenske javnosti o tej bolezni. V sodelovanju z UPI ljudsko univerzo Žalec, smo v parku Fontana v Žalcu, ovili drevesa v ROŽNATE PLETENINE in na ta način pokazali podporo zdravim, obolelim in ozdravelim ženskam.
Preberi več
Zeliščarska kuharska delavnica
3. 10. 2022

Zeliščarska kuharska delavnica

Člani zeliščarske skupine smo v ponedeljek, 3.10.2022, pripravljali različne namaze, pri čemer smo uporabili razna zelišča, nekatera tudi iz našega domskega vrta.
Preberi več