Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Novice in utrinki - September 2022


 

 


Obisk festivala za 3. življenjsko obdobje v Ljubljani
28. 9. 2022

Obisk festivala za 3. življenjsko obdobje v Ljubljani

Obiskali smo 21. festival za 3. življenjsko obdobje v ljubljanskem Cankarjevem domu. Ogledali smo si številne stojnice organizacij in podjetij, ki ponujajo najrazličnejše storitve za ljudi različnih generacij. Bili smo deležni različnih delavnic in predstavitev starih obrti. Začutili smo medgeneracijsko povezovanje in solidarnost ter odprtost do prepoznavanja problemov v družbi in iskanju izvirnih rešitev medgeneracijskega sobivanja. Navdušenje nad festivalskim dogajanjem smo sklenili s klepetom ob kavi v naši prestolnici.
Preberi več
Evropski dan jezikov
26. 9. 2022

Evropski dan jezikov

Evropski dan jezikov, dne 26. september 2022, smo v našem domu preživeli v zvoku tujih jezikov. Pridružili so se nam naši dvojezični zaposleni in nam predstavili svoj materni jezik. Tako smo spoznali in se naučili različne izraze v nizozemščini, ukrajinščini, bosanščini in angleščini. Poslušali smo kratko zgodbo v teh jezikih in jo poskušali razumeti.
Preberi več
Slovenski dan športa
23. 9. 2022

Slovenski dan športa

V Republiki Sloveniji je 23. september razglašen za praznik športa. Šport nas Slovence povezuje na vsakem koraku in v vseh letnih časih pri najrazličnejših oblikah gibanja. Šteje čisto vsaka oblika telesne dejavnosti, zato smo tudi mi v našem domu obuli športne copate, napihnili žoge, zavrteli pedala, se igrali s padalom in se pomerili v štafetnih igrah. Dan smo preživeli aktivno na svežem zraku s soncem obsijani.
Preberi več
Izlet z vlakom
22. 9. 2022

Izlet z vlakom

V okviru evropskega tedna mobilnosti so Slovenske železnice omogočile brezplačen prevoz z vlaki po Sloveniji. Tako smo se na dan, 22.9.2022, s stanovalci odpravili na izlet z vlakom v Velenje.
Preberi več
Zeliščarski izlet v v Olimje
19. 9. 2022

Zeliščarski izlet v v Olimje

V ponedeljek, 19.9.2022, smo se člani zeliščarske skupine odpravili na izlet skozi Podčetrtek v Olimje. Tam smo si ogledali najstarejšo lekarno in samostan ter se sprehodili po zeliščnem vrtu. Pater Franci nam je predstavil zgodovino samostana in različne čajne mešanice, ki jih v samostanu pripravljajo. V neposredni bližini samostana se nahaja tudi čokoladnica, ki smo jo obiskali tudi mi. Lastnica nam je predstavila postopke izdelave čokolade in različnih pralin ter nas pogostila s sladkim presenečenjem.
Preberi več