Show menu

Novice in utrinki - Maj 2022

 

Spoštovani svojci, prijatelji in znanci!

 

Utrip v Domu poteka sedaj že po ustaljenih tirih. Stanovalci se počutijo dobro in  veliko časa preživijo zunaj na zraku.

Vsi zaposleni se trudimo za dosledno spoštovanje ukrepov. Tudi vas dragi svojci, prijatelji in znanci ponovno prosimo, da ste dolžni upoštevati splošna navodila ravnanja za preprečevanje širjenja okužbe  (razkuževanje, higiena kašlja, ustrezna razdalja,…) in morate v času obiska in gibanja na območju Doma obvezno nositi svojo zaščitno obrazno masko. V primeru neupoštevanja navodil, v prihodnje obiskov, žal ne bo mogoče izvesti.

Vsem, ki dosledno spoštujete ukrepe, se še posebej lepo zahvaljujemo in si prav z vsemi, želimo dobrega sodelovanja tudi v prihodnje!

 

 

 

                                                                                      

S spoštovanjem,

Tomaž Lenart, direktor

 

26. 5. 2022

FESTIVAL IGRAJ SE Z MANO

Udeležili smo se mednarodnega festivala »Igraj se z mano«, ki se je odvijal na Kongresnem trgu v Ljubljani. Na dogodku je sodelovala tudi naša stanovalka, Vesna, ki je odpela čudovito uspešnico skupine ABBA – I have a dream. Festival uresničuje vključevanje vseh ljudi, ne glede na različnost in želi pokazati, da je vsak človek enako pomemben.
Preberi več
25. 5. 2022

PARADA UČENJA 2022

V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja (TVU), se je na Podeželski tržnici Žalec na Paradi učenja 2022, predstavil tudi naš Dom. Izmenjali smo si dobre izkušnje in prakse ter sproščeno poklepetali z lokalnimi izobraževalnimi organizacijami, številnimi društvi in ustanovami ter skozi aktivnosti predstavili tudi svoje delovanje. 😊
Preberi več
24. 5. 2022

DAN ZA MLADOST

Danes je bilo na igrišču našega Doma zopet veselo, saj se je odvijala zabavna pevska prireditev, »Dan za mladost«. ☀️ V družbi našega prostovoljca Franca Podbrežnika in zaposlenih, Brine ter Damjana, smo prepevali večne slovenske popevke. 🎤🎶
Preberi več
20. 5. 2022

POMLADNI IZLET NA BREZJE

Petkovo sončno jutro smo izkoristili za prijeten izlet. ☀️ Pot nas je vodila do Marijinega svetišča na Brezjah. ⛪️ Udeležili smo se svete maše na prostem, obiskali baziliko Marije Pomagaj, nekateri pa so si kupili tudi spominke. 💛 Seveda brez dobre kave in okusnega sladoleda ni slo. ☕️ 😉 Preživeli smo prijeten dan, poln miru in spokoja.
Preberi več
18. 5. 2022

ŠPORTNO DRUŽABNE IGRE

Sreda, 18.5.2022, je bil vroč, sončen dan, ravno pravšnji za športno družabne igre, ki so potekale na igrišču našega Doma. Sodelovalo je 7 ekip, osrednja nit tekmovanja pa je bila “Potepanje po Sloveniji” tako, da je bilo naše druženje zabavno in poučno. Preko različnih iger smo spoznavali znamenitosti naše prelepe dežele Slovenije. Ekipe so se pomerile v šestih različnih športno - šaljivih igrah. Vsi sodelujoči smo bili zmagovalci in ekipe so prejele priznanja ter majhno sladko pozornost. V kuhinji pa so poskrbeli za pijačo in prijetno ohladitev.
Preberi več
13. 5. 2022

OBVESTILO - OBISKI 13.5.2022

OBVESTILO - OBISKI, 13.05.2022 Spoštovani svojci in prijatelji stanovalcev Doma Nine Pokorn Grmovje! Vlada je v skladu s priporočili strokovne svetovalne skupine sprejela dne 12.05.2022 odlok, po katerem pogoja PCT ni več treba izpolnjevati uporabnikom in obiskovalcem bolnišnic in socialno varstvenih zavodov. Sporočamo vam, da se pogoj prebolevnosti, cepljenja oziroma testiranja (PCT) ukinja v Domu Nine Pokorn Grmovje.
Preberi več