Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

OTVORITEV DNEVNO VARSTVENEGA CENTRA ŽALEC

4. 11. 2021

Na lep, jesenski dan, je Dom Nine Pokorn Grmovje, v svojo družino sprejel novega člana,  DNEVNO VARSTVENI  CENTER ŽALEC.  Investicijo vredno nekaj več kot pol milijona evrov sta sofinancirala RS in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, nekaj sredstev pa je namenil tudi sam Dom. Sredstva smo pridobili tudi za nakup namenskega kombija za prevoz starejših oseb. Ob tem velikem koraku, pri skrbi za starejše občane, ki potrebujejo takšno obliko pomoči, so Dnevno varstveni center Žalec na pot pospremili minister za delo,  družino, socialne zadeve in enake možnosti, gospod Janez Cigler Kralj, župan občine Žalec, gospod Janko Kos z delegacijo, načelnica upravne enote Žalec, ga. Simona Stanter, direktorji sosednjih zavodov, člani sveta zavoda, predstavniki  podpornih služb, zaposleni Doma Nine Pokorn Grmovje in ostali gostje. Ob kratkem kulturnem programu je  vse navzoče nagovoril minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, gospod  Janez Cigler Kralj, ki je izrekel čestitko ob dvojnem jubileju Doma. 40 let delovanja in odprtje Dnevno varstvenega centra Žalec. Poudaril je, da je Dom pionir na vseh področjih svojega delovanja, še posebej pa na področju deinstitucionalizacije v Sloveniji, kjer zaposleni  voljo in ljubezen do sočloveka prelivajo  v operativno, odzivno aktivnost in svojim občanom, omogočajo dostojno življenje v različnih življenjskih obdobjih. S svojim delovanjem pa so zgled na področju celotne države.

Župan občine Žalec, gospod Janko Kos, je izpostavil pomen nove pridobitve v žalski občini, kjer bodo odslej tudi starejši imeli možnost kvalitetnega preživljanja svojega časa. Omenil je tudi načrte občine Žalec za gradnjo oskrbovanih stanovanj, ki bodo v bližnji prihodnosti realizirani in predstavljajo strateško pomembno dopolnitev Dnevno varstvenega centra Žalec. Zaposlenim v Domu je čestital za dobro opravljeno delo in izrazil željo po dobrem sodelovanju tudi v prihodnje.

Direktor Doma dr. Tomaž Lenart je omenil in poudaril pomen skupnostne oskrbe, kot prioriteta skrbi za vse, ki pomoč potrebujejo, kjer naj bi vsaka vas, zaselek imela podobno stanovanjsko enoto, namenjeno izključno za starejše. Ponosen in vesel je, da se je, kljub epidemiji, zgodila lepa zgodba, saj je Dom, v zelo kratkem času zaključil omenjeni projekt, kjer se je znova pokazalo dobro sodelovanje z občino Žalec,  Upravno enoto Žalec, in vsemi vključenimi, ki imajo zasluge, da DNEVNO VARSTVENI CENTER ŽALEC, v prihodnjih dneh, že odpira svoja vrata novim uporabnikom in začenja z izvajanjem storitve. Za predanost svojemu delu, se je zahvalil zaposlenim, izvajalcem, sosedom in vsem vključenim v projekt.          

Župnika, gospod Vlado Bizjak in gospod Ivan Arzenšek  sta  blagoslovila hišo in novo namensko vozilo.

Sledil je še prerez traku, ki ga je slavnostno prerezala prva uporabnica dnevno varstvenega centra Žalec, gospa Marija Bizjak, skupaj z ministrom, županom in direktorjem Doma.  

Po končanem kulturnem programu, je v skladu z upoštevanjem ukrepov za zajezitev epidemije, potekal ogled Centra, v manjših skupinah.

Zaposleni v Domu smo veseli, da bomo s to skupnostno obliko pomoči, lahko omogočili starejšim, da bodo preživeli starost v lokalnem okolju, v skladu z njihovimi željami.