Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

OBVESTILO O PREVERJANJU PCT POGOJEV

8. 9. 2021


Verjetno ste že bili obveščeni iz medijev, da je dne 6.09.2021 začel veljati Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 142/2021).

Prosimo vas, da se vsi obiskovalci, ki vstopate v Dom Nine Pokorn Grmovje zglasite na recepciji Doma, kjer bo zaposlena preverila pogoj PCT. Navodila veljajo enako tudi v dislociranih bivalnih enotah, zato vam prosimo, da se  ob prihodu obrnite na zaposlenega v dislocirani enoti.

Potrebno je priložiti eno od sledečih dokazil:

  • DOKAZILO O NEGATIVNEM TESTU PCR, ki ni starejši od 72 ur;
  • DOKAZILO O TESTIRANJU S HAG, ki ni starejši od 48 ur;
  • POTRDILO O CEPLJENJU,
  • DOKAZILO O PREBOLEVNOSTI, ki ni starejše od 240 dni;

Obveščamo vas, da pogoji izpolnjevanja veljajo tudi za vse stanovalce Doma, ki Dom zapustijo za 48 ur ali več. Pri otrocih starih do 12 let pogoja ni potrebno preverjati. 

V kolikor pogoja PCT ne boste izpolnjevali, vam žal vstopa v socialno varstveni zavod in zadrževanja v okolici Doma ne bomo smeli omogočiti. 

Zaposlena bo preverjanje PCT pogoja izvajala s skeniranjem QR kode z uporabo aplikacije za preverjanje EU digitalnih covid potrdil.

Še naprej je pomembno, da dosledno upoštevamo preventivne ukrepe (nosimo masko, skrbimo za higieno rok in kašlja, upoštevamo varno medosebno razdaljo), v primeru slabega počutja oziroma bolezni pa ostanemo doma. 

V upanju, da vsi skupaj ostanemo zdravi, vas prav lepo pozdravljamo!

S spoštovanjem,

dr. Tomaž Lenart, direktor