Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

GLASBENI VEČER: »MOČ GLASBE ZDRUŽUJE«

27. 7. 2021

Glasba se globoko dotakne vseh nas - zavedno ali nezavedno. Spreminja naše razpoloženje in deluje kot refleksija na našo dušo. Da ima glasba pozitivne učinke na človekovo počutje, verjetno ni treba posebej poudarjati. In res lahko odsev popolnega, prelepega in vseobsegajočega, z nesebično predanostjo užijemo tako ob prisluškovanju naravi, kot v zveneči glasbi.

V okviru prostovoljstva smo v torek, 27. julija 2021, priredili prav poseben večer za naše stanovalce.

V čudovitem ambientu domskega kozolca, se je v soju luči odvijalo pravo glasbeno doživetje. Zazvenele so najlepše zimzelene slovenske melodije ter tudi nekaj večnih tujih hitov in klasik.

Izbor pesmi naših izvrstnih prostovoljcev Francija Podbrežnika in Felicitas Ogechukwu Nwabueze, ter ostalih nastopajočih, ki so s čudovitimi glasovi božali naša ušesa: Monike Doberšek, Brine Bogataj ter Damjana Reberniška, nas je popeljal nazaj v mladost, v čase največjih glasbenih uspešnic. Pesmi so bile prepojene s čustvi in velikimi odmerki pozitivne energije.

Ob koncu večera smo druženje zaključili z eksotičnimi afriškimi ritmi, med katere nas je popeljala prostovoljkaFelicitas ter ob spremljavi glasbe zaigrala na tradicionalen afriški boben, nato pa je sledil še ples, kjer so se nam stanovalci z navdušenjem pridružili.

Zvoki čudovite glasbe so ob somraku zveneli še lep čas. Porodila se nam je misel - mar ne bi morala biti naša srca napolnjena z živo glasbo večkrat v letu? Takšna glasba, kot je odmevala na poletni torkov večer je vendarle zvenela kot nekaj najbolj naravnega, samoumevnega in pravzaprav nujnega.

Moč glasbe združuje - in že se veselimo prihodnjih glasbenih dogodkov.

Maja Lovrenčič