Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

DAN ZA SPREMEMBE – »PREMAGAJMO OSAMLJENOST«

24. 4. 2021

Pandemija virusa SARS-CoV-2 je dolgotrajen proces, povezan z dinamičnimi spremembami v družbi in pri posameznikih. V zadnjem letu smo se zaradi izrednih razmer soočali z velikimi spremembami, resnimi izzivi in preizkušnjami, vsesplošna negotovost pa ima neposreden vpliv na stres in zaskrbljenost, kar prinaša resne in dolgoročne posledice na duševno zdravje, subjektivno blaginjo in nenazadnje tudi kakovost življenja ljudi. Čas koronavirusa je zagotovo ohromil svet, močno omejil socialne stike ter s seboj posledično prinesel tudi »epidemijo osamljenosti«.

10. aprila 2021 se je po vsej državi pričela vseslovenska prostovoljska akcija v organizaciji Slovenske filantropije, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti in ustvarjanju priložnosti, da se čisto vsak lahko preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca.

Z letošnjim Dnevom za spremembe stopamo osamljenosti na pot, zato smo v soboto, 24. aprila ob 9:30 uri na igrišču našega Doma izvedli kulturno-glasbeni dogodek z naslovom »Vedno skupaj, nikoli sami«, katerega rdeča nit je bila naslavljanje osamljenosti s ciljem krepitve vezi med posamezniki. Pri samem programu sta poleg zaposlenih sodelovala tudi prostovoljca Franci Podbrežnik in Felicitas Ogechukwu, zaradi ukrepov pa smo dogajanje izpeljali v živo na prostem, tako, da je bilo poskrbljeno za ustrezno zaščito in varnost naših stanovalcev.

»Imamo moč, četudi v izrednih razmerah, da en dan spremenimo v doživetje, za spomin« in to je bil tudi glavni cilj sobotnega dogodka, ki smo ga po odzivu naših stanovalcev sodeč, zagotovo uresničili.


Maja Lovrenčič