Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Utrip življenja v Domu!

8. 3. 2021

 

Prav je, da vas ponovno malo seznanimo, kako poteka življenje v Domu. V petek je v sobi na enoti Spominček prišlo do požara, kjer je stanovalka zanetila ogenj, zagorela je posteljnina in vzmetnica. Zaposleni so se hitro odzvali in požar do prihoda gasilcev že uspešno pogasili. Stanovalci so bili začasno premeščeni na drugo enoto. Na enoti Spominček pa že poteka renovacija, da se bodo stanovalci lahko čimprej vrnili nazaj na svojo enoto. 

 

Sicer pa se na nivoju celotnega Doma življenje že počasi normalizira in je zaznati bolj sproščeno in prijetno vzdušje. V mesecu februarju smo že izvedli pustovanje zunaj na prostem in upamo, da smo pregnali zimo skupaj s koronavirusom. Vsi zaposleni se trudimo, da se počasi vrača utrip, ki so ga bili stanovalci vajeni iz preteklih let. Stanovalci tudi veliko časa preživijo zunaj na prostem, v parku, kjer radi posedijo in poklepetajo.

Postopno tudi sproščamo ukrepe in sporočamo vam, da z dnem 08.03.2021 ni več potrebna predhodna najava obiska, razen za tiste stanovalce, ki se niso cepili oz. preboleli okužbe. Na obiske lahko prihajate vse dni v tednu, od 9.30 ure do 18.00 ure. Prosimo vas, da se ob prihodu na obisk vedno javite na recepciji Doma (razen za obiskovalce bivalnih enot), kjer vas bomo povprašali po vašem zdravstvenem stanju, izmerili telesno temperaturo, razkužili si boste roke in podpisali boste ustrezno izjavo. Obiski časovno niso omejeni in bodo potekali zunaj na prostem in v primeru slabega vremena v kotičku dela recepcije. Tiste svojce, ki boste svoje najbližje obiskali v sobah, pa bomo zaščitili z ustrezno osebno varovalno opremo. Z upoštevanjem vseh ukrepov glede preprečevanja kapljičnih okužb, bodo stanovalci lahko spet sami odšli po nakupih v bližnjo trgovino Košarica. Glede izhodov domov, ki so zaenkrat mogoči še samo v spremstvu vas svojcev, vas prosimo, da se obrnete na zaposlene na enoti. V kolikor potrebujete kakršnekoli informacije, nas lahko pokličete, na že vam znane številke.

 

Prav vsi skupaj vas lepo pozdravljamo, ob današnjem prazniku 8. marcu, dnevu žena, vam iskreno čestitamo in želimo, da preživete lep in s soncem obsijan dan. Naj voščilo velja tudi za mučenike, ki praznujejo dva dni kasneje.

 

S spoštovanjem,

dr. Tomaž Lenart, direktor