Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

ŽIVLJENJE V DOMU!

29. 1. 2021


 

V preteklem tednu smo vas obvestili, da smo v Domu že izvedli cepljenje z drugo dozo cepiva tako za stanovalce kot zaposlene, kar po zagotovilih strokovnjakov predstavlja skoraj 95% zaščito pred okužbo s Covid-19. Prepričani smo, da smo v danih trenutkih naredili vse, kar je bilo v naši moči.

V državi je še vedno razglašena epidemija. Postopoma bomo normalizirali življenje v Domu, seveda pa bo potrebno še vedno upoštevati določene preventivne ukrepe.

V preteklih mesecih je bila vsaka enota skupaj z zaposlenimi mehurček zase, sedaj pa bodo vse enote v Domu skupaj postale en velik mehurček. S 1.2.2021 bodo stanovalci že odhajali na obroke v jedilnico. Storitev fizioterapije in delovne terapije se bo izvajala individualno in skupinsko. Stanovalci se bodo ponovno lahko vključevali v inštruktorske delavnice. Animatorji na enotah pa bodo poskrbeli za ustvarjalno preživljanje prostega časa, v lepih dneh seveda tudi zunaj na prostem.

Vsekakor pa zaradi slabe epidemiološke slike, še vedno ostaja potreba po upoštevanju ukrepov in velika mera previdnosti. Obiske je potrebno še vedno predhodno najaviti v socialni službi in ostajajo ob določenih urah. Sprememba je samo ta, da je potreben predhoden bris samo za tiste obiskovalce, katerih stanovalci niso preboleli oz. bili cepljenji in tudi obiskovalec ni prebolel Covid-19. Obiski bodo potekali v zato namenjenem kotičku v delu recepcije in bodo omejeni na pol ure ter na eno zdravo odraslo osebo. V spremstvu najbližjih bomo omogočili tudi izhode v domače okolje. Tudi glede izhodov stanovalcev domov se obrnite na socialno službo. Stanovalce, ki bodo izrazili željo, da bi radi sami odšli v trgovino, bomo spremljali zaposleni. V kolikor potrebujete kakršnekoli informacije, vas prosimo, da se obrnete na že vam znane telefonske številke v Domu.

 

Lepo vas pozdravljamo in se skupaj z vami veselimo dni, ki prihajajo. Ostanite zdravi!

 

S spoštovanjem,

dr. Tomaž Lenart, direktor