Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

OBISKI V DOMU!

3. 12. 2020

OBISKI V DOMU!

 

Vsi skupaj smo v pričakovanju praznikov, ki bodo letos zagotovo potekali drugače. Z veliko mero odgovornosti se zavedamo, da ste vi svojci, prijatelji in znanci tisti, ki vas stanovalci v teh trenutkih najbolj pogrešajo. In se ponovnega stika z vami neizmerno veselijo.

Zaradi velike prisotnosti virusa v okolju, je tveganje za prenos okužbe zelo veliko, zato bomo obiske primorani izpeljati v skladu z vsemi ukrepi za preprečevanje širjenja virusa v Domu.

Vseskozi smo vas individualno obveščali, kateri stanovalci so okužbo že preboleli. Verjetno jo je tudi kdo od vas že prebolel, v tem primeru bo sama izvedba obiskov lažja in varnejša. Prosili vas bomo za izvid oziroma potrdilo.

Tisti svojci, prijatelji in znanci, ki pa okužbe niste preboleli in je ni prebolel tudi vaš bližnji, naš stanovalec, pa vam bomo ponudili pred obiskom možnost hitrega testiranja. Cena brisa je 10,00 EUR.

Obiske bomo omogočili ob upoštevanju strogih higienskih ukrepov ter z veliko mero previdnosti. K izvedbi vsakega obiska bomo pristopili zelo individualno. Že ob najavi obiska, bo socialna služba skupaj z vami raziskala, ali so izpolnjeni pogoji, da je mogoče obisk varno izpeljati. Najava obiskov za bivalne enote in stanovanjsko skupino je ravno tako potrebna v socialno službo.

V nadaljevanju vam podajamo naslednje usmeritve glede poteka obiskov v Domu Nine Pokorn Grmovje:

·        Obisk je potrebno najaviti najkasneje en dan prej  po telefonu v socialno službo do 15.00 ure (najava v soc. službi je možna od ponedeljka do petka).

Socialna delavka

tel. številka


Sabina Brdnik

03 713 29 48


Mateja Milenkovič Šimek

03 713 29 46


Veronika Falant

03 713 29 14


 

 

 

·        Obiski bodo omejeni na največ eno zdravo odraslo osebo in se bodo po dogovoru lahko izvedli v dopoldanskem času (ob 9.30 ali ob 10.30 uri)  in v popoldanskem času (ob 13.30 ali ob 14.30 uri), potekali bodo od ponedeljka do nedelje. Trajanje obiska je omejeno na pol ure. 

PRIHOD V DOM: Vsak obiskovalec ob dogovorjeni uri pozvoni in počaka pred glavnim vhodom Doma, kjer vas bo sprejela odgovorna diplomirana medicinska sestra. S strani diplomirane med. sestre bo izvedena kontrola (razkuževanje rok, obrazna maska, vpis v evidenco obiskov, podpis IZJAVE, merjenje vaše tel. temperature, po potrebi odvzem brisa, spremljanje do točno določene lokacije obiska).

·        POTEK OBISKA: Potekali bodo v steklenem delu glavne jedilnice Doma. Obvezna je uporaba zaščitne obrazne maske. Še vedno bo  potrebno upoštevati ustrezno varnostno razdaljo (1,5 m). V skladu z navodili bomo po končanem obisku prostor razkužili.      

V primeru, da stanovalec/ka ne more zapustiti svoje sobe, bo obisk izveden v sobi, kjer bo prisoten tudi zaposleni. V tem primeru se vam zagotovi tudi dodatna varnostna oprema (poleg maske in rokavic, vsaj še zaščitni plašč).

Ravno tako še vedno velja omejitev pri prinašanju stvari, saj je potrebno stvari predhodno razkužiti. Stvari je potrebno oddati na recepciji. Glede prinašanja hrane (navodila NIJZ), vas posebej prosimo, da prinašate živila v zmernih količinah, ki ne sodijo v skupino hitro pokvarljivih živil, drobno pecivo pa naj bo v zaprti embalaži.

Prav vsi skupaj se veselimo srečanja z vami in vas od 7.12.2020 dalje vabimo, da nas ponovno obiščete v skladu z navodili!

 

ŽELIMO VAM, DA DECEMBRSKE DNEVE IN PRIPRAVE NA PRAZNIČNI KONEC MESECA PREŽIVITE PRIJETNO, MIRNO IN ZDRAVO!

 

S spoštovanjem,

Tomaž Lenart, direktor