Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Obvestilo svojcem, znancem, prijateljem

24. 11. 2020

 

Spoštovani!

 

Vsekakor se v času epidemije koronavirusa stanovalci, zaposleni in vi svojci soočamo s situacijo, ki ni lahka.  Zaposleni ohranjamo zavedanje, da v času epidemije nimamo nadzora nad zunanjimi dejavniki (pojav virusa), imamo pa nadzor nad svojim vedenjem in delno vedenjem svoje bližnje okolice. S tem, ko upoštevamo ukrepe in smo pozorni na počutje nas samih in naših bližnjih, pomagamo sebi in drugim.

V tem tednu smo pričeli z rednim testiranjem vseh zaposlenih, čeprav smo zelo veliko testirali že tudi prej. Pri treh zaposlenih smo okužbo na novo odkrili in potrdili. Okužba je bila potrjena tudi pri treh stanovalcih. Vsled tega sta preventivno tudi dve enoti postali siva cona.  Srčno upamo, da bomo z rednim testiranjem uspeli pravočasno izločiti iz delovnega procesa zaposlene, kjer okužba poteka popolnoma asimptomatsko.

Večina ostalih stanovalcev, ki so bili v rdeči coni, so je že vrnila na svoje enote. Veseli smo, da nam v teh dneh vreme služi, ker stanovalci še posebej radi uživajo zunaj na svežem zraku. Vsaka enota bo v teh dneh skupaj kot velika družina pripravila adventni venček, saj se bliža prva adventna nedelja, ko bomo prižgali prvo svečko, ki simbolizira pričakovanje in upanje. V mislih vseh nas, se bo zagotovo utrnila želja po zdravju in upanju, po srečanju z našimi bližnjimi.

Zavedamo se, da slika na zaslonu nikoli ne nadomesti nobene topline medsebojnega stika. Zato si močno želimo in upamo, da najdemo pot in način, da boste svoje bližnje v Domu v teh prazničnih dneh lahko tudi obiskali.

V pripravah na ta praznični čas, vas lepo pozdravljamo in želimo obilo zdravja in notranjega miru.

 

S spoštovanjem,

Tomaž Lenart, direktor