Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Obvestilo za svojce, prijatelje in znance

13. 11. 2020

Spoštovani svojci, prijatelji in znanci!

 

Prav je, da vas malo seznanimo, kako trenutno poteka življenje v Domu. Še imamo rdečo cono, iz katere so se nekateri stanovalci že vrnili nazaj na svoje enote, ostali stanovalci pa se bodo postopno v teh dneh. Stanovalci v rdeči coni okužbo prenašajo dobro, nekateri imajo blage simptome kot je slabo počutje in povišana telesna temperatura, pri določenih pa poteka okužba popolnoma asimptomatsko. Ena stanovalka pa je trenutno hospitalizirana.

Stalni timi zaposlenih na enotah ob 13 - urnih delovnikih se trudijo strokovno in dosledno z upoštevanjem vseh ukrepov, narediti vse, da se prepreči širjenje virusa v Domu. Na dveh enotah sta priskočila na pomoč in postala del tima tudi pripravnika iz Zdravstvenega doma Žalec. Veseli smo bili njune pomoči.

V danih razmerah želimo stanovalcem omogočiti  čim več udobja in prisluhnili njihovim željam in potrebam. Tedensko poskrbimo za nakup in nabavo priboljškov iz bližnje trgovine. Dnevno razdelimo pakete, ki jih pošljete, katerih se stanovalci še posebej razveselijo. Zaposleni na enotah poskrbijo, da stanovalci v njihovem spremstvu preživljajo čas tudi zunaj na sprehodih v okolici Doma. Med stanovalci in zaposlenimi se v teh časih, ki za nikogar niso lahki, občuti še večja pripadnost in povezanost.

Še naprej bomo dajali velik poudarek rednemu spremljanju zdravstvenega stanja vseh zaposlenih (posredno tudi družinskih članov) in stanovalcev. Pri vseh,  kjer se bo pojavil najmanjši sum na okužbo, bomo tudi v prihodnje opravili odvzem brisa in ukrepali v skladu z navodili pristojnih institucij.

Prav lepo vas pozdravljamo in želimo, da vsi skupaj ostanemo zdravi!

 

S spoštovanjem,

Tomaž Lenart, direktor