Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Dragi svojci, znanci, prijatelji

22. 10. 2020

Spoštovani svojci, prijatelji in znanci!

 

Obveščamo vas, da je ob zelo slabi epidemiološki sliki celotne Slovenije, virus žal ponovno našel pot tudi v naš Dom, kljub spoštovanju vseh preventivnih ukrepov. Soočamo se z okužbami, tako pri stanovalcih, kot pri zaposlenih.

V teh dneh je bila potrjena okužba s COVID-19 pri štirih zaposlenih in štirih stanovalcih. Viri okužb pri zaposlenih izvirajo izključno  iz ožjega domačega okolja (prenos okužb od otrok, staršev, partnerjev) in potekajo zelo asimptomatsko ali z zelo blagimi simptomi, nekateri od njih pa v tem času, tudi niso bili v delovnem procesu in stiku s stanovalci in sodelavci.

Vse štiri stanovalce, kjer je bila potrjena okužba s COVID-19 smo nemudoma premestili v rdečo cono, kjer se počutijo dobro in imajo blage simptome. Vzpostavili smo redni stik z epidemiološko službo NIJZ in vsemi pristojnimi institucijami in sledimo ukrepom opredeljenim v našem kriznem načrtu.

Še nadalje dajemo največji poudarek rednemu spremljanju zdravstvenega stanja stanovalcev ter zaposlenih in dosledno upoštevamo vse preventivne ukrepe (uporaba OVO, pravilno nošenje mask zaposlenih, higiena in razkuževanje rok, varnostna razdalja). Pri vseh,  kjer se pojavi najmanjši sum na okužbo, opravimo odvzem brisa.  Delo na enotah smo organizirali tako, da stalni timi opravljajo 13-urni delavnik. 

Vsi zaposleni se bomo še naprej trudili po najboljših močeh, da bomo dobro poskrbeli za vaše najbližje. O vseh posebnostih zdravstvenega stanja vašega svojca vas bomo obveščali individualno, kot že do sedaj. 

Dragi svojci, zaradi trenutne situacije, žal ostajamo še nekaj časa povezani in v kontaktu preko telefonov.

Uspelo nam je že pred dobrim mesecem dni, verjamemo, da nam bo uspelo tudi tokrat! Žal pa je narava virusa takšna in virusna obremenitev širše skupnost tako velika, da najde pot tudi v naše srede. Zahvaljujemo se vam za zaupanje, z željo, da ostanemo vsi skupaj zdravi!

 

S spoštovanjem,

Tomaž Lenart, direktor