Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Spoštovani svojci, prijatelji in znanci

28. 7. 2020

Spoštovani svojci, prijatelji in znanci!

 

NA PODLAGI DOBRE EPIDEMIOLOŠKE SLIKE NA OBMOČJU OBČINE ŽALEC IN OKOLIŠKIH OBČIN VAS OBVEŠČAMO, DA Z DNEM 31.7.2020LAHKO ZNOVA OBIŠČETE NAŠ DOM IN VAŠE NAJBLIŽNJE.

KER PRIHAJATE PRAKTIČNO IZ CELOTNE SLOVENIJE VAS PROSIMO, DA DOSLEDNO UPOŠTEVATE VSE DANE UKREPE, DA NA OBISK PRIHAJATE LE, ČE STE ZDRAVI, NISTE BILI V STIKU Z OKUŽENIMI ALI OSEBAMI V KARANTENI IN ČE NISTE BILI NA RIZIČNEM OBMOČJU.

ZAENKRAT ŠE VEDNO NISO MOGOČI ODHODI STANOVALCEV DOMOV ALI KAMORKOLI IZVEN OBMOČJA DOMA.

PONOVNO VAM PODAJAMO NASLEDNJE USMERITVE GLEDE POTEKA OBISKOV V DOMU NINE POKORN GRMOVJE:

·        Obisk je potrebno najaviti najkasneje en dan prej  po elektronski pošti ali po telefonu v socialno službo do 15.00 ure (najava je možna od ponedeljka do petka).

Socialna delavka

tel. številka

e - pošta

Sabina Brdnik

03 713 29 48

sabina.brdnik@dnpg.si

Mateja Milenkovič Šimek

03 713 29 46

mateja.simek@dnpg.si

Veronika Falant

03 713 29 14

veronika.falant@dnpg.si

·        Obiski bodo omejeni na ENO ZDRAVO odraslo osebo in se bodo po urniku lahko izvedli v dopoldanskem/ popoldanskem  času, v vnaprej dogovorjenem terminu. Trajanje obiska je omejeno na pol ure. Vsak obiskovalec mora seboj prinesti masko.

·        PRIHOD V DOM: Vsak obiskovalec ob dogovorjeni uri pozvoni in počaka pred glavnim vhodom Doma, kjer vas bo sprejela odgovorna diplomirana medicinska sestra. S strani diplomirane med. sestre bo izvedena kontrola (vpis v evidenco obiskov, podpis IZJAVE, da ste bili v zadnjih 14 dneh zdravi, merjenje vaše tel. temperature, razkuževanje rok, obrazna maska, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, spremljanje do točno določene lokacije obiska).

·        POTEK OBISKA: Potekali bodo na zunanjih površinah v parkih Doma in v primeru slabega vremena v grajski kleti Hofrain (razdalja 1,5 metra, vnaprejšnja postavitev stolov). Upoštevati je potrebno ustrezno razdaljo.

V primeru, da stanovalec/ka ne more zapustiti svoje sobe, bo obisk izveden v sobi, kjer bo prisoten tudi zaposleni. V tem primeru se vam zagotovi tudi dodatna varnostna oprema (poleg maske in rokavic, vsaj še zaščitni plašč).

·        V času obiskov bo odprta tudi grajska klet Hofrain, kjer bo mogoče na avtomatu kupiti kavico ali kakšen priboljšek. Prosimo vas, da do nadaljnega še vedno upoštevate ukrepe in priboljške izročite odgovorni diplomirani med. sestri.  

·        VAROVANA ENOTA PRIJATELJI: Obiski se bodo izvajali zunaj v parku varovane enote. Na enoto vas bo pospremila odgovorna diplomirana med. sestra.

·        BIVALNE ENOTE in STANOVANJSKA SKUPINA (Žalec, Polzela, Dramlje, Dobrna): svojce stanovalcev bivalnih enot in stanovanjske skupine prosimo, da se glede obiskov obrnete direktno na vodje in se z njimi dogovorite glede časa obiskov.  Obiski bodo potekali ravno tako zunaj in v skladu z upoštevanjem strogih higienskih ukrepov in z veliko mero previdnosti.

·        SPREMLJANJE SPLETNE STRANI: Tudi v prihodnje vas vabimo, da spremljate spletno stran Doma Nine Pokorn Grmovje, kjer sprotno objavljamo vsa navodila, ukrepe in aktualne informacije. Spletna stran: http://www.dnpg.si

 

V PRIMERU DODATNEGA POSLABŠANJA EPIDEMIOLOŠKE SLIKE V OKOLJU  BOMO MORALI PONOVNO UVESTI STROŽJE OMEJITVE PRI OBISKIH.

 

Prav vsi skupaj, se veselimo srečanja z vami in vas od 31.07.2020 dalje vabimo, da nas ponovno obiščete v skladu z navodili!

 

 

                                                                                                           

                                                                                                    S spoštovanjem,

Tomaž Lenart, direktor