Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

OBISKI STANOVALCEV, IZHODI DOMOV

16. 6. 2020

Spoštovani!

Ukrepi se počasi sproščajo, vendar obiski morajo biti tudi v bodoče dogovorjeni in potekajo po že ustaljenem protokolu. Prosimo vas, da se obrnete na socialno službo v Domu.

Ravno tako še vedno velja omejitev prinešenih stvari, saj je potrebno prinešene predmete razkužiti.

Glede prinašanja hrane (navodila NIJZ), vas posebej prosimo, da:

- prinašate živila v zmernih količinah, ki ne sodijo v skupino hitro pokvarljivih živil,

- pecivo prinašajte v zaprti embalaži in v količini, ki jo stanovalec lahko poje v enem dnevu,

- ne prinašajte živil, ki vsebujejo surova jajca,

- sveže sadje naj bo temeljito oprano in v količini, ki jo stanovalec lahko poje v enem dnevu.

IZHODI DOMOV: Stanovalci lahko spet obiščejo vas svojce v domačem okolju. V kolikor gre stanovalec na večdnevni izhod, se je potrebno glede izhoda en dan prej obrniti na socialno službo, kjer boste seznanjeni z dodatnimi navodili glede izhoda. Stanovalec se mora vračati v Dom v času od ponedeljka do petka do 11.00 ure, ko je v Domu še prisoten splošni zdravnik, ki izpolni vprašalnik za oceno tveganja prisotnosti okužbe s COVID-19 in epidemiološkega stanja.

V primeru nekaj urnega izhoda se obrnite na enoto, kjer stanovalec biva in dogovorite glede izhoda. Stanovalcev se vrača v Dom še istega dne skupaj z vami do 19.00 ure, ko je v Domu – v glavni stavbi še prisotna diplomirana medicinska sestra, katera izpolni vprašalnik za oceno tveganja.

V času izhodov svojci, prijatelji in znanci prevzamete vso odgovornost za upoštevanje preventivnih ukrepov oziroma zahtevano izvajanje preventivnih ukrepov za preprečevanje okužbe s SARS-COV-19 (podpis izjave).

Vsi se zavedamo, da se z obiski povečuje možnost vnosa virusa v Dom, zato vas res vljudno prosimo, da dosledno upoštevate vse dane ukrepe in da na obisk prihajate le, če ste zdravi.

Ko se zazremo nazaj v pretekle mesece, se spomnimo, kako smo skupaj prehodili del poti, ki nikakor ni bila lahka. Z novo izkušnjo zremo v prihodnost, ki naj bo polna lepih trenutkov, zdravja, veselja in še naprej dobrega sodelovanja. 

S spoštovanjem,

Tomaž Lenart, direktor