Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

OBVESTILO glede obiskov v Domu Nine Pokorn Grmovje

4. 5. 2020

Spoštovani svojci, prijatelji in znanci!


Dne 30.04.2020 smo bili s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti seznanjeni glede možnosti obiskov v socialnovarstvenih zavodih. 

Skupaj s stanovalci smo se tega zelo razveselili in stanovalci že res komaj čakajo, da vas vidijo. Saj ste ravno vi svojci, prijatelji in znanci tisti ključni, ki največ do prinesete k ohranjanju dobrega počutja naših stanovalcev.


Ker pa je potrebno obiske omogočiti ob upoštevanju strogih higienskih ukrepov ter z veliko mero previdnosti, vam v nadaljevanju, podajamo naslednje usmeritve glede poteka obiskov v Domu Nine Pokorn Grmovje:

·        Obisk je potrebno najaviti najkasneje en dan prej  po elektronski pošti ali po telefonu v socialno službo do 15.00 ure (najava je možna od ponedeljka do petka).

Socialna delavka

tel. številka

e - pošta

Sabina Brdnik

03 713 29 48

sabina.brdnik@dnpg.si

Mateja Milenkovič Šimek

03 713 29 46

mateja.simek@dnpg.si

Veronika Falant

03 713 29 14

veronika.falant@dnpg.si

·        Obiski bodo omejeni na največ dve odrasli osebi in se bodo po urniku lahko izvedli v dopoldanskem času od 9.30 do 11.30 ure in popoldne od 13.30 do 17.30 ure. Trajanje obiska je omejeno na eno uro. 

·        PRIHOD V DOM: Vsak obiskovalec ob dogovorjeni uri pozvoni in počaka pred glavnim vhodom Doma, kjer vas bo sprejela odgovorna diplomirana medicinska sestra. S strani diplomirane med. sestre bo izvedena kontrola (vpis v evidenco obiskov, podpis IZJAVE, da ste bili v zadnjih 14 dneh zdravi, merjenje vaše tel. temperature, razkuževanje rok, obrazna maska, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, spremljanje do točno določene lokacije obiska).

·        POTEK OBISKA: Potekali bodo na zunanjih površinah v parkih Doma in v primeru slabega vremena v grajski kleti Hofrain (razdalja 1,5 metra, vnaprejšnja postavitev stolov). Upoštevati je potrebno ustrezno razdaljo.

V primeru, da stanovalec/ka ne more zapustiti svoje sobe, bo obisk izveden v sobi, kjer bo prisoten tudi zaposleni. V tem primeru se vam zagotovi tudi dodatna varnostna oprema (poleg maske in rokavic, vsaj še zaščitni plašč).

·        V času obiskov bo odprta tudi grajska klet Hofrain, kjer bo mogoče na avtomatu kupiti kavico ali kakšen priboljšek. Prosimo vas, da do nadaljnega še vedno upoštevate ukrepe in ne prinašate priboljškov.  

·        VAROVANA ENOTA PRIJATELJI: Obiski se bodo izvajali zunaj v parku varovane enote. Na enoto vas bo pospremila odgovorna diplomirana med. sestra.

·        BIVALNE ENOTE in STANOVANJSKA SKUPINA (Žalec, Polzela, Dramlje, Dobrna): svojce stanovalcev bivalnih enot in stanovanjske skupine prosimo, da se glede obiskov obrnete direktno na vodje in se z njimi dogovorite glede časa obiskov.  Obiski bodo potekali ravno tako zunaj in v skladu z upoštevanjem strogih higienskih ukrepov in z veliko mero previdnosti.

·        SPREMLJANJE SPLETNE STRANI: Tudi v prihodnje vas vabimo, da spremljate spletno stran Doma Nine Pokorn Grmovje, kjer sprotno objavljamo vsa navodila, ukrepe in aktualne informacije. Spletna stran: http://www.dnpg.si

S skupnimi močmi in z visoko stopnjo samoodgovornosti vseh, smo do danes uspešno prehodili del poti epidemije. Vemo in prepričani  smo, da bomo v tej smeri in z upoštevanjem vseh ukrepov in navodil pristojnih institucij, uspešni tudi v prihodnje in nam bo uspelo premagati to preizkušnjo.

Prav vsi skupaj, se veselimo srečanja z vami in vas od 6.5.2020 dalje vabimo, da nas ponovno obiščete v skladu z navodili!

S spoštovanjem,

                                                                                                      Direktor:

                                                                                                      Tomaž Lenart, mag. zdr. – soc. manag.

                                                                                                      univ. dipl. teol.