Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Mednarodno srečanje ustanov z modelom "Kulture usklajenih odnosov"

4. 10. 2019

Lansko leto v maju je FIRIS IMPERL d.o.o. organiziral strokovno ekskurzijo v Avstrijo in Nemčijo za vodilne in vodstvene delavce domov za starejše, ki vpeljujejo koncept " Kulture usklajenih odnosov". Tam se je porodila ideja o mednarodnem povezovanju ustanov ter izmenjavi izkušenj. 4.10.2019 se je ideja realizirala in v sklopu programa so si gostje ogledali tudi naš Dom.

Obiskalo nas je 30 predstavnikov iz Avstrije in Nemčije ter 20 predstavnikov iz slovenskih domov. Prav tako se je prijazno odzval povabilu državni sekretar mag. Urban Krajcar kot predstavnik Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter avtor modela "Kulture usklajenih odnosov",  mag. Rüdiger Bauer.

Po ogledu Doma Nine Pokorn Grmovje je sledil strokovni program v restavraciji Hofrain, kjer smo poleg naše predstavitve vpeljave modela slišali še predstavnike Doma Tisje (Litija), Doma starejših občanov Trebnje in Doma starejših občanov Ljubljana – Šiška.

Vtisi s srečanja so več kot prijetni in topli, saj smo zopet dobili potrditev, da delamo dobro in še več, odlično! Izražena mnenja gostov in obiskovalcev, predvsem tujih, so bila polna občudovanja in navdušenja nad našim delom. Kaj si lahko sploh ob teh izjavah še želimo lepšega? Seveda si želimo še naprej obdržati takšno delovno klimo, stremeti še naprej k uresničevanju želja našim stanovalcem in iskati vedno najboljše rešitve ter z inovativnimi pristopi ostajati med najboljšimi.

Monika Doberšek