Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

2. GLASBENI VEČER POD KOZOLCEM

28. 8. 2019

»Glasba ne laže…..«

Lepa poletna noč, 28.8.2019. Pred nami je drugi glasbeni večer pod kozolcem.

Življenje nam daje tisto kar od njega pričakujemo. Zato pričakujmo lepe stvari in prijetne ljudi. V kolikor pa je potrebno na tem svetu karkoli spremeniti, je to možno le skozi glasbo.

Glasba je pesem duše. Ima moč, da omili bolečino, preusmeri razmišljanje in poziva ljudi k druženju. Monika in Andreja imava vse to v mislih in zato se ob pričetku poletja z veliko vnemo pričneva povezovati z nekoliko manj ali nekoliko bolj poznanimi glasbenimi skupinami, dueti ali solo pevci. Povabiva jih, da se nam ob koncu poletja pridružijo na drugem glasbenem večeru. Res je, da sva se za nastop dogovorili z večjim številom skupin, a so žal tik pred zdajci dve skupini odpovedali svoj nastop. Smo pa z večjim veseljem prisluhnili glasbeni skupini mladih fantov, ki se kličejo »Pamži« in duetu Eve in Martina Mutec, ki pa sta že nekajkrat bila v naši družbi.

Pesmi, kot so Samo tebe še imam, Sam en poljub, Ostani z nami, Odhajaš, Zbudi me za prvi maj, Orion, Idem tamo gde je sve po mom, Ne prižigaj luči in Poletje, so poznane kar mnogim od prisotnih na koncertu. Zato zapojemo zraven ali pa s ploskanjem poskrbimo za dodaten ritem in dobro vzdušje. Ob koncu glasbenega vložka pa za naše brbončice poskrbijo zaposleni iz kuhinje z okusnimi in ravno prav ohlajenimi koktajli in pa seveda nam ne manjka tudi najboljše poletne sladice – sladoled izpod rok našega dobrega soseda Boruta. Seveda ne smemo pozabiti na zahvalo namenjeno tudi Matevžu Webru za osvetlitev in podjetju Petre d.o.o. za oder.

Tudi povsem majhne stvari so lahko povzročitelji velikega veselja. Zato se vidimo naslednje leto ob približno istem času že na tretjem glasbenem večeru pod kozolcem.

Andreja Lipar, Monika Doberšek