Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL
Show menu

Glasbeni večer

5. 10. 2018

»Iz glasbe prihaja čar,

ob katerem se morajo upokojiti vse skrbi in vse bolečine srca.«

(William Shakespeare)

 

S temi besedami, ubranimi glasovi in melodijami prijetnimi za uho, smo 20.9.2018 pričeli t.i. »Glasbeni večer pod kozolcem«.

Že kar nekaj časa je ideja o izvedbi glasbenega večera zorela v najinih glavah. Dozorela in izvedla pa se je v jesensko obarvanem septembru, ki je še imel pridih poletja. Idilično okolje - kozolec obdan z baklami, poletno  jesenska dekoracija, rdeča preproga, je pripomoglo k prijetnemu počutju številnih zbranih. Napeli smo ušesa, odprli svoja srca in prisluhnili glasbi.

Na naše povabilo so se prijazno in prostovoljno odzvali: moški pevski zbor Zvon iz Šempetra, kvartet Pušeljc, ansambel Zažur in ansambel Vihar. Iz njihovih ust so v naša ušesa zadonele naslednje melodije: Ljubim te Slovenija, Nos, Bratje, Cesarica, Zapojmo fantje, Draga moja, Vsi na ples, Soncu sem zaprla vrata, Ljubezen stara, Ne primerjaj me z njo, Na sončni strani ulice in Sanjala.

Z odpetimi pesmimi smo glasbeni večer pripeljali skoraj do konca. Seveda pa nismo mogli mimo ponudbe točenega sladoleda, ki ga je za nas pripravil gospod Borut Hrustl in coctailov, ki so jih pripravili zaposleni v kuhinji.

Prav tako ne smemo pozabiti omeniti g. Matevža Weber, ki je poskrbel za osvetlitev in podjetja Petre d.o.o. za sponzoriranje odra in slavnostne rdeče preproge.

»Vzemite si čas za smeh – to je glasba za dušo!«

Monika Doberšek, Andreja Lipar